Jednostavni i ukusni: Muffini od mrkve kao zdravi desert

Mrkva i začini savršen su sastojak za muffine od kojih će cijela tvoja kuhinja mirisati na jesen

Jednostavni i ukusni: Muffini od mrkve kao zdravi desert
Foto: Unsplash
Mekani, pahuljasti i sočni, muffini od mrkve i ukusnih začina poput cimeta, đumbira i muškatnog oraščića savršen su jesenski desert koji ide uz sve - bilo da piješ kavu ili čaj. Osim što su vrlo ukusni, vrlo su jednostavni za napraviti, a u njih možeš dodati sve, od orašastih plodova do bilo kakve kreme, a mogu se jesti i bez ičega. Savršen su desert koji možeš jesti bez grižnje savjesti, a mi smo pronašle recept koji može pripremiti baš svatko.

Sastojci

160 g brašna
1 žličica sode bikarbone
0.25 žličice soli
1 žličica cimeta
0.25 žličice đumbira u prahu
0.25 žličice muškatnog oraščića
120 ml biljnog ulja
100 g bijelog šećera
100 g smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
2 veća jaja
150 g naribane mrkve
50 g nasjeckanih oraha

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup za muffine obloži papirnatim košaricama za muffine. U zdjeli pomiješaj brašno, sodu bikarbonu, sol, cimet, đumbir i muškatni oraščić dok se dobro ne sjedine.

02.

U posebnoj zdjeli umuti ulje, šećer i vaniliju. Umuti jaja, jedno po jedno, dok se ne sjedine. U tu smjesu zatim na tri puta polako dodaj suhu smjesu, dok tijesto ne postane glatko. Na kraju umiješaj ribanu mrkvu i orahe.

03.

Tijesto ulij u košarice za muffine i napuni ih do 3/4. Peci dok muffini ne narastu i kad čačkalica umetnuta u središte muffina izađe čista, otprilike 20 do 25 minuta. Ohladi kolače 5 minuta, a zatim ih prebaci na rešetku za hlađenje i potpuno ohladi.

04.

Na svoje muffine možeš dodati kremu ili nadjev po želji, ili ih možeš jesti bez ičega.

N.B.
4.10.2021.