Jednostavna aromatična tjestenina s pečenim češnjakom

Češnjak obožavamo na sve načine, a posebno je ukusan pečen

Jednostavna aromatična tjestenina s pečenim češnjakom
Foto: Pexels
Ljubiteljice tjestenine i češnjaka napokon su došle na svoje. Ovaj vrlo jednostavan, a ukusan recept lako se sprema i gotovo da nema osobe koju neće oduševiti. Češnjak pečenjem potpuno mijena okus i od tako 'oštre' namirnice koja često nadjača druge okuse postaje nježnog i suptilnog okusa te ga se zato isplati ispeći. Jednom kada okusiš tjesteninu s pečenim češnjakom više ga nikada nećeš jesti na drugi način.

Sastojci

2 glavice češnjaka
8 žlica maslinovog ulja
500 g tjestenine
50 g ribanca
0.5 vezice peršina
1 prstohvat soli
1 prstohvat papra

Priprema

01.

Pripremi posudu za pečenje tako što ćeš ju obložiti papirom za pečenje i premazati maslinovim ulje.

02.

Glavicama češnjaka odreži gornji dio tako da su vidljivi svi češnjevi i premaži ih maslinovim uljem, posipaj paprom i solju.

03.

Češnjak prekrij aluminijskom folijom i stavi u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva Celzijevih da se peče oko 45 minuta.

04.

Kada je češnjak pečen, jednu glavicu očistiti i stavi na tavu s malo maslinovog ulja. Neka se češnjak zapeče na ulju nekoliko minuta.

05.

Za to vrijeme skuhaj tjesteninu i kada se češnjak zapekao, kuhanu tjesteninu dodaj u tavu. Dodaj i drugi češnjak te kuhaj još nekoliko minuta.

06.

Prije posluživanja na tjesteninu dodaj ribani sir i peršinov list nasjeckan na sitne komadiće. Dobro promiješaj i posluži toplo.

Savjet

Češnjak kada je pečen iz ljuske možeš istisnuti kao pastu kako bi ga lakše očistila. Ako nije dovoljno mekan nakon 45 minuta, ostavi ga u pećnici malo dulje.

Žena.hr
3.5.2021.