Jednostavna aromatična tjestenina s pečenim češnjakom

Češnjak obožavamo na sve načine, a posebno je ukusan pečen

Ljubiteljice tjestenine i češnjaka napokon su došle na svoje. Ovaj vrlo jednostavan, a ukusan recept lako se sprema i gotovo da nema osobe koju neće oduševiti. Češnjak pečenjem potpuno mijena okus i od tako 'oštre' namirnice koja često nadjača druge okuse postaje nježnog i suptilnog okusa te ga se zato isplati ispeći. Jednom kada okusiš tjesteninu s pečenim češnjakom više ga nikada nećeš jesti na drugi način.

Sastojci

2 glavice češnjaka
8 žlica maslinovog ulja
500 g tjestenine
50 g ribanca
0.5 vezice peršina
1 prstohvat soli
1 prstohvat papra

Priprema

Savjet

Češnjak kada je pečen iz ljuske možeš istisnuti kao pastu kako bi ga lakše očistila. Ako nije dovoljno mekan nakon 45 minuta, ostavi ga u pećnici malo dulje.

žena.hr
3.5.2021.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.