Ukusne ljetne palačinke s preljevom od bobičastog voća

Palačinke su omiljen desert koji nam nikada ne može dosaditi, palačinke s preljevom od bobičastog voća kao stvorene su za ljeto

Ukusne ljetne palačinke s preljevom od bobičastog voća
Foto: Pexels
Palačinke su mnogima najomiljeniji desert, bilo da se radi o malim i debelim američkim palačinkama, ili pak onim klasičnim, tankim palačinkama kakve najčešće jedemo. Obožavamo ih u svako doba godine, a ljeti su nam najdraže ako dolaze u kombinaciji s voćem. Upravo smo zato pronašle jednostavan recept za američke palačinke s preljevom od bobičastog voća koje su kao stvorene za tople dane i večeri - ova će recept oduševiti svakoga i s njim ne možeš pogriješiti, a evo i kako pripremiti ove ukusne palačinke.

Sastojci

350 ml mlijeka
60 ml octa
2 veća jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
50 ml otopljenog maslaca
260 g brašna
3 žličice praška za pecivo
70 g šećera u prahu
0.5 žličice soli
500 g smrznutog bobičastog voća
1.5 žličica gustina

Priprema

01.

Pomiješaj mlijeko i ocat u vrču i ostavi da odstoji nekoliko sekundi. Zatim u smjesu umuti jaja, vaniliju i otopljeni maslac.

02.

U srednje velikoj zdjeli za miješanje pomiješaj brašno, prašak za pecivo i 30 g šećera u prahu. Zatim dodaj sve mokre sastojke i muti dok se smjesa ne sjedini.

03.

Uzmi tavicu za palačinke i namasti ju te pusti da se zagrije na srednje jakoj vatri. Kad se tava zagrije, počni peći palačinke tako da smjesu zagrabiš grabilicom za juhu, što je dovoljna količina za jednu palačinku. Peci dok palačinke ne poprime zlatnu boju i dok ne potrošiš svu smjesu.

04.

Kako bi napravila voćni preljev, pomiješaj bobičasto voće i preostalih 40 g šećera u prahu u posudi za kuhanje. Kuhaj na laganoj vatri i pusti da zavre, a zatim smanji vatru i ulijevaj gustin pomiješan s malo vode. Neprestano miješaj dok se smjesa ne zgusne.

05.

Kada i preljev bude gotov, serviraj palačinke tako da ih preliješ i ukrasiš s nekoliko komada bobičastog voća.

N.B.
1.8.2021.