Hottokēki: Mekane japanske palačinke za savršen doručak

Ako želiš malo "začiniti" svoja jutra te ih obogatiti novim jelom na svom jelovniku, isprobaj napraviti ove mekane japanske palačinke za koje ti danas predstavljamo recept.

Hottokēki: Mekane japanske palačinke za savršen doručak
Foto: Pexels
Palačinke su jedno od onih jela koje nam baš nikada ne može dosaditi. Volimo ih tanke, debele, s punjenjem ili pak prazne. Njihov nas suptilan okus nikad ne razočara, a sada smo otkrile još jednu verziju palačinki koje jedva čekamo isprobati – japanske mekane fluffy palačinke koje se zovu i hottokēki. Hottokēki su japanske palačinke visoke, spužvaste teksture koja je iznimno mekana i lagana. Kombinacija sode bikarbone i praška za pecivo stvara prozračnost tijesta, a odlična je stvar i što ih možeš jesti s kojim god dodatkom ili preljevom želiš – uvijek su neodoljive.

Sastojci

2 velika jaja
180 ml mlaćenice
50 g šećera
0.5 žličice ekstrakta vanilije
1 prstohvat soli
60 g brašna
1 žličica praška za pecivo
0.5 žličice sode bikarbone
2 jušne žlice ulja

Priprema

01.

Pripremi smjesu za palačinke tako da pomiješaš sve sastojke. Pripazi da nema grudica.

02.

Okrugli mali kalup za palačinke položi na tavu, do polovice ulij smjesu za palačinku te peci 4-5 minuta ili dok na površini ne vidiš mjehuriće.

03.

Zatim pažljivo preokreni i još toliko peci na drugoj strani – gotovo je kad je s obje strane palačinkica zlatno-smeđa.

Savjet

Hottokēki se obično jedu s javorovim sirupom, ali možeš dodati i šlag, voće ili sladoled, preljev od čokolade... Zapravo što god poželiš!

žena.hr
14.9.2021.