Donosimo vam najnovije recepte za fine kolače

Ako želite biti u toku s najnovijim receptima za kolače, na pravom ste mjestu. Podijelit ćemo s vama neke od najnovijih recepata za kolače, koje već prvi prvom zalogaju nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.

Donosimo vam najnovije recepte za fine kolače

U nastavku donosimo recepte.

Raffaello cheesecake s keksom – torta bez pečenja! POTREBNO:

Za podlogu:

  • 300 g keksa (Mcvities, plazma, petit beure…)
  • 180 g maslaca
  • Za kremu:
  • 500 g krem sira
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 60 g kokosa
  • 60 g mljevenog keksa
  • Za karamel preljev:
  • 6 žlica kristal šećera
  • 3 žlice kiselog vrhnja

I još:

  • 250ml vrhnja za šlag


PRIPREMA:

  1. 1Za podlogu pomiješati mljevene kekse s otopljenim maslacem. Natiskati dobivenu smjesu u kalup  za torte promjera 24 cm.
  2. Za kremu umiksati vrhnje za šlag u čvrsti šlag. Dodati šlag u krem sir pa dobro sjediniti mikserom. Masu podijeliti na dva dijela.
  3. U jedan dio dodati kokos, u drugi dio dodati mljeveni keks.
  4. Na utiskanu podlogu složiti prvo kremu s kokosom, a odmah potom kremu s keksom. Preko svega premazati tučeno vrhnje za šlag. Pospremiti u hladnjak dok pripremate karamel preljev.
  5. Za karamel preljev otopiti u maloj posudi šećer dok ne postane potpuno tamne karamel boje. Nemojte ovo raditi na jakoj vatri kako vam šećer ne bi zagorio prilikom otapanja. Na tako dobiveni karamel staviti 3 žlice kiselog vrhnja pa uz miješanje na laganoj vatrici pustiti da se svi kristalići karamela otope. Prohladiti do sobne temperature uz povremeno miješanje.
  6. Karamel preljev staviti u vrećicu za ukrašavanje ili u običnu vrećicu za zamrzavanje. Odrezati vrećici jedan vrh pa uz pritiskanje prstima istisnuti preljev preko torte u kružnim spiralnim trakama. Tada uzeti jednu čačkalicu pa od sredine povlačiti poteze prema van i obrnuto kako bi se dobio lijepi uzorak kakav možete vidjeti na fotkama.
  7. Sve skupa još dobro prohladiti i poslužiti.

Dobar tek!

Brzi kolač sa šljivama POTREBNO:

  • 2 jaja
  • 12 žlica šećera
  • 12 žlica ulja
  • 12 žlica mlijeka
  • 16 žlica brašna
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 2 žlice vanilin šećera
  • 800 g očišćenih plavih šljiva

PRIPREMA:

  1. Za biskvit miksati cijela jaja sa šećerom tako dugo dok ne se ne dobije pjenasta svjetlo žuta masa. Tada dodati ulje pa opet dobro izmiksati i sjediniti. Nakon ulja treba dodati naizmjence brašno, prašak za pecivo i mlijeko.
  2. Dobivenu biskvitnu smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (36×20 cm). Poravnati pa odozgo rasporediti šljive nasjeckane na manje komadiće.
  3. Kolač peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 180*C 30 minuta. Pečeni kolač malo prohladiti, posipati šećerom u prahu i poslužiti.

Dobar tek!