'Dižu iz mrtvih': Tri jednostavna recepta za juhe koje jačaju imunitet

Fina domaća juha nahranit će i tijelo i dušu, a što je važnije za imunitet od toga da se osjećaš dobro?

'Dižu iz mrtvih': Tri jednostavna recepta za juhe koje jačaju imunitet

Stara dobra pileća juha s griz knedlama

Sastojci:
Griz knedle
Postupak:

Oguli povrće, a luk prepeci na kolutu od štednjaka ili na plinu, dok ne zamiriši. Sve sastojke stavi u tri litre hladne vode  i kada zakuha, smanji vatru te ostavi kuhati sat vremena. Zarazliku od ostalih juha s mesom, pileća je brzo gotova. 

Griz knedle:

Razmutu jajej u zdjelici, dodaj griz i ulje te dobro promiješaji ostavi da stoji desetak minuta. Zakuhaj malo juhe ili vodu pa s dvije žličice stavljaju u nju knedle. Kada isplivaju i udvostruče veličinu, gotove su. Trebat će im jedno 15 minuta da se skuhaju.

Prije no što serviraš juhu, možeš skinuti meso s kostiju i vratiti ga natrag u juhu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • jedan pileći hrbat, želudac i srce
  • dvije mrkve
  • jedan manji celer 
  • jedan korijen peršina s listom
  • jedan luk
  • nekoliko zrna papra, sol
  • lovorov list
  • jedan režanj češnjak
  • jedno jaje
  • osam žlica griza
  • četiri žlice ulja
  • sol po žeji
2/4