Dekadentna poslastica: Torta s jagodama i dvije vrste čokolade

Sezona najslađeg proljetnog voća, jagoda, je na vrhuncu, a mi svakoga dana pronađemo barem jedan zanimljiv recept koji želimo isprobati čim prije. Danas ti tako predstavljamo ovu jednostavnu tortu od jagoda i dvije vrste čokolade, koja će se sigurno svidjeti svim generacijama.

Dekadentna poslastica: Torta s jagodama i dvije vrste čokolade
Foto: www.profimedia.hr
Osvježavajuća, jednostavna, a tako bogatog okusa - tako bismo u najkraćim crtama mogli opisati ovu senzacionalnu tortu u kojoj su jagode zvijezda recepta. Istovremeno kremasta, lagana i osvježavajuća, ova torta kombinira najbolje od onoga što nam mogu ponuditi slatki okusi čokolade prožeti sa svježinom voća i šlag kremom. Isprobaj napraviti ovu torticu za rođendansko slavlje ili pak za svečaniji nedjeljni ručak i sigurno će te svi pitati gdje si pronašla tako dobar recept.

Sastojci

300 grama mljevenih plazma keksa
125 grama maslaca
100 ml mlijeka
500 ml slatkog vrhnja
400 grama krem sira
200 grama mliječne čokolade
200 grama bijele čokolade
120 grama šećera u prahu
300 grama jagoda
1 velika žlica vrhnja za šlag za podlogu od keksa

Priprema

01.

Otopi maslac, dodaj mrvljene plazma kekse, mlijeko i vrhnje za šlag, sjedini i utisni u kalup.

02.

Zagrij 125 ml slatkog vrhnja dok ne proključa, prelij preko kockica mliječne čokolade, izmiješaj te prelij preko podloge od plazme i odloži u frižider.

03.

Umuti krem sir sa šećerom u prahu, dodaj 250 ml ohlađenog slatkog vrhnja i muti dok krema ne postane čvrsta i glatka. Želatinu razmuti s 2-3 žlice hladne vode, pričekaj da nabubri, nakon toga ju zagrij i dodaj u fil i opet lijepo umuti.

04.

U umućenu kremu špatulom umiješaj 300 grama jagoda, narezanih, te tu kremu s jagodama stavi preko podloge od keksa i čokolade. Opet stavi u frižider.

05.

Na kraju, zagrij do vrenja 125 ml slatkog vrhnja i prelij ga preko kockica bijele čokolade, lijepo izmiješaj da dobiješ glazuru i da se čokolada rastopi te zatim smjesu prelij preko vrha torte. Dobro ohladi u frižideru na nekoliko sati ili preko noći, ukrasi po želji i posluži.

Savjet

Umjesto jagoda u kremu možeš staviti i drugo voće, recimo maline ili borovnice, a tijekom ljeta i marelice ili breskve. Poigraj se s okusima i pronađi svoju omiljenu kombinaciju.

žena.hr
19.5.2022.