Creme caramel za Uskrs: Recept za božanstveni kolač Roberta Hromalića

Donosimo ti recept s potpisom jednog od najboljih hrvatskih slastičara za najslađi Uskrs

Creme caramel za Uskrs: Recept za božanstveni kolač Roberta Hromalića

U životu Roberta Hromalića sve se vrti oko kolača jer ovaj šarmantni Zagrepčanin proizvodi prava mala umjetnička djela. U slastičarstvo se zaljubio još kao dječak, a znanje je izbrusio na prestižnoj francuskoj Ferrandi školi. Pariški fancy život brzo je zamijenio zagrebačkom chic svakodnevicom, a stečeno znanje je brže – bolje predstavio brojnim sladokuscima.

Zanimljivo, kolače jedva da jede – no zato ih itekako peče. Pa tako i ovog Uskrsa, Robert je pripremio mnoštvo slastica zbog kojih će ti itekako narasti zazubice jer ne kaže se uzalud da je njegov Le Kolač nezaobilazna stanica brojnim Zagrepčanima kojima „često pada šećer“.

Image


Iako je mnogima omiljena slastičarnica u jeku pandemije zatvorila vrata – Hromalić i njegov tim uveli su beskontaktnu dostavu uskršnjih slastica u paketima po povoljnim cijenama. Imati najslađi posao na svijetu doista je bajkovito, a rezultat su božanstveni kolači fenomenalnog okusa i originalne priče. 

Creme caramel by Robert Hromalić:

Sastojci:

  • 150 g kristal šećera
  • 500 g mlijeka
  • 3 g vanilije (pasta ili aroma)
  • 150 g jaja
  • 100 g kristal šećera


Postupak:
1. Zagrij pećnicu na 180°C
2. U tavi, na laganoj vatri karameliziraj 150 g kristal šećera
3. Karamel rasporedi po posudicama
4. U loncu zagrij mlijeko s vanilijom
5. Pjenjačom poveži jaja i kristal šećer
6. Dodaj zagrijano mlijeko, pomiješaj i procijedi
7. Rasporedi mješavinu po posudicama pa ih smjesti u vodenu kupelj (1 cm od vrha posudice)
8. Pleh prekrij aluminijskom folijom, probuši rupice i stavi peći. Vrhom noža provjeri kada su gotovi, trebao bi izaći suh.
9. Gotove dobro ohladi u plehu s hladnom vodom i ledom
10. Serviraj hladne