Budi najbolja verzija sebe.

Čokoladna torta s ginom: Desert za sve ljubiteljice kultnog pića

Ukusna i sočna čokoladna torta s ginom savršena je slastica koju možeš pripremiti za rođendan ili neku drugu prigodu, a idealna je za sve ljubiteljice gina

Gotovo i da ne postoji osoba koja ne voli čokoladnu tortu - čokoladni biskvit i glazura koji se tope u ustima sinonim su za savršenstvo. A kada se takvoj torti još doda malo kave i gina, onda je to dobitna kombinacija. Recepti za slastice s ginom u posljednje su vrijeme sve popularniji, a posljednji u nizu je recept za čokoladnu tortu s ginom koja je savršen desert za sve ljubiteljice ovog pića. Malo čokolade, malo gina i ostalih sastojaka tipičnih za tortu čine desert koji će te oduševiti, a koji možeš isprobati već danas - evo i recepta.
Budi najbolja verzija sebe.

Sastojci

240 g višenamjenskog brašna
60 g glatkog brašna
1 žlica praška za pecivo
0.5 žlice sode bikarbone
85 g čokolade za kuhanje
60 g kakaa u prahu
180 ml vruće kave
60 ml gina
120 ml kiselog vrhnja
220 g maslaca
550 g šećera
4 veća jaja
170 g čokolade sa 72% kakaa (za glazuru)
1 žlica biljne masti (za glazuru)

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Namasti kalup za torte ili ga obloži papirom za pečenje i ostavi sa strane. U posudu srednje veličine stavi višenamjensko brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo soli. Promiješaj da se sve ravnomjerno rasporedi i ostavi sa strane.

02.

Čokoladu za kuhanje nareži na sitne komadiće i stavi u posudu srednje veličine te dodaj kakao u prahu. Čokoladu i kakao u prahu prelij vrućom kavom i pričekaj jednu do dvije minute da vruća kava otopi čokoladu. Lagano promiješaj čokoladnu smjesu vilicom dok se ne stvori glatka smjesa. Smjesi čokolade dodaj gin i kiselo vrhnje i promiješaj da se sjedini te ostavi sa strane.

03.

U novu posudu stavi šećer i maslac i miješaj mikserom srednje velikom brzinom oko 4 do 5 minuta. Smanji brzinu i dodaj jaja, jedno po jedno čekajući da se svako jaje potpuno uklopi u smjesu prije dodavanja sljedećeg. Dodaj brašno u tri navrata naizmjenično s mješavinom čokolade i vrhnja. Odmah nakon dodavanja posljednjeg dijela brašna, isključi mikser i gumenom lopaticom sve još jednom pomiješaj.

04.

Tijesto ulij u kalup i peci oko 50 i 55 minuta. Izvadi iz pećnice i ostavi da se ohladi prije nego izvadiš iz kalupa. Nakon što se torta ohladi, izvadi ju i stavi na posudu za posluživanje ili rešetku za hlađenje. Otopi čokoladu u biljnoj masti i prelij preko torte kako bi dobila glazuru.

N.B.
19.3.2021.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.