Brzo i fino: Tri jednostavna recepta za ukusne popečke od tikvica

Ne moramo čekati ljeto da bismo uživati u omiljenim tikvicama. Lagane za pripremu i odlične za kombiniranje s drugim namirnicama. Čak ih i djeca vole i zato ti donosimo tri jednostavna recepta za popečke s tikvicama

Brzo i fino: Tri jednostavna recepta za ukusne popečke od tikvica

Parmezan za hrskave popečke

Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(Foto: Pixaby)

Sastojci: 

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 žličice soli
  • 1 jaje, veliko
  • 2 mlada luka, sitno nasjeckana
  • 1/4 šalice parmezana
  • 1 češanj češnjaka, usitnjen
  • 1/2 šalice brašna (75 g)
  • 1/2 žlice praška za pecivo
  • prstohvat papra
  • maslinovo ulje
  • Tikvice naribaj, stavi u zdjelu i dodaj sol, a zatim ih ostavi desetak minuta. Nakon toga iscijedi višak vode rukama.
  • Tikvicama dodaj jaje, mladi luk, parmezan, češnjak. Miješaj dok smjesa ne postane kompaktna. Zatim dodaj brašno i prašak za pecivo te papar. Miješaj sve dok smjesa ne bude ravnomjerna. Treba biti gusta, ali mekana.
  • Zagrij ulje u tavi na srednje jakoj vatri, smjesu stavi pomoću žlice, a zatim popečke pritisni s veliko kuhinjskom žlicom. Peći sa svake strane tri minute. 
  • Popečke serviraj tople s jogurtom ili kiselim vrhnjem. Dobar tek!
2/4