Parmezan za hrskave popečke
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
(Foto: Pixaby)
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 2 žličice soli
- 1 jaje, veliko
- 2 mlada luka, sitno nasjeckana
- 1/4 šalice parmezana
- 1 češanj češnjaka, usitnjen
- 1/2 šalice brašna (75 g)
- 1/2 žlice praška za pecivo
- prstohvat papra
- maslinovo ulje
- Tikvice naribaj, stavi u zdjelu i dodaj sol, a zatim ih ostavi desetak minuta. Nakon toga iscijedi višak vode rukama.
- Tikvicama dodaj jaje, mladi luk, parmezan, češnjak. Miješaj dok smjesa ne postane kompaktna. Zatim dodaj brašno i prašak za pecivo te papar. Miješaj sve dok smjesa ne bude ravnomjerna. Treba biti gusta, ali mekana.
- Zagrij ulje u tavi na srednje jakoj vatri, smjesu stavi pomoću žlice, a zatim popečke pritisni s veliko kuhinjskom žlicom. Peći sa svake strane tri minute.
- Popečke serviraj tople s jogurtom ili kiselim vrhnjem. Dobar tek!