Bogata i atipična jela od krumpira kao stvorena za dane u karanteni: Zagrijat će i dušu i tijelo

Krumpir je jednostavna i osnovna namirnica koja se može dugo skladištiti, a nutritivno je bogata i zasitna. Stoga je za doba života u karanteni i straha od izlaženja idealna za pripremu okrepljujućih jela

Bogata i atipična jela od krumpira kao stvorena za dane u karanteni: Zagrijat će i dušu i tijelo

Juha od krumpira

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 700 g krumpira
  • 20 g maslaca
  • 50 g suhe slanine
  • 50 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 žlica Vegete
  • suhi mažuran
  • lovor
  • peršin
  • crni papar mljeveni
  • slatka paprika mljevena
  • Krumpir oguli i nareži na kocke pri čemu obrati pažnju da kockice budu podjednake veličine. Na maslacu popeci luk, dodaj nasjeckanu slaninu i krumpir. Posudu makni s vatre, dodaj crvenu papriku i zalij s 1, 2 l vode i nastavi kuhati.
  • Zatim dodaj Vegetu, lovor, mažuran, protisnuti češnjak i papar te sve zajedno kuhaj na laganoj vatri dok krumpir ne omekša. Kada je krumpir kuhan, izvadi žlicom lovorove listove i sa štapnim mikserom zblendaj juhu. Na kraju po želji u juhu dodaj kiselo vrhnje i sve na kratko prokuhaj. Netom prije posluživanja posipaj juhu nasjeckanim peršinom.
2/6