Za ručak ili večeru

Tortilje su uvijek dobar izbor. Isprobaj ova 3 jednostavna recepta

Recepti za tortilje koje ti danas donosimo uistinu su jednostavni i brzo se pripremaju. Oduševit će svakoga

ryan-concepcion-50KffXbjIOg-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Tortilje su vrlo popularno jelo, a mogu se pripremiti na razne načine. Odličan su izbor ako pripremaš ručak za prijatelje ili pak samo poželiš nešto malo drugačije za sebe. Tortilje su zapravo tanko i hrskavo tijesto koje izgledom podsjeća na palačinke, a potječu iz Meksika.

Image
Živjeli i dobar tek!

Čokoladni keksi s ginom totalni su hit - imamo recept

Tijesto za tortilje može biti klasično od pšeničnog bijelog brašna, a postoje i kukuruzne te integralne tortilje. Mogu se puniti raznim nadjevima, s mesom ili bez njih.

U trgovinama se može kupiti gotovo tijesto za tortilje, no ako si dovoljno vješta u kuhinji, tijesto možeš izraditi i sama te ga čuvati u zamrzivaču. Tortilje prije serviranja možeš ispeći u tavi te ih puniti nadjevom po želji, a možeš ih i najprije napuniti te zapeći u pećnici.

Ako ti nedostaje ideja o tome kako pripremiti tortilje za ukusni ručak ili večeru, u nastavku ti otkrivamo tri odlična recepta za tortilje koji će te zasigurno oduševiti!

POGLEDAJ VIDEO: Nauči kako kuhati prema načelu uravnotežene prehrane

Vege tortilje

Sastojci:

  • 4 velike tortilje
  • 1 šalica konzervirane rajčice
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • ½ šalice ribanog sira po želji
  • 1 šalica kuhanog crvenog graha (može i iz konzerve)
  • 1 konzerva kukuruza
  • ½ crvene paprike
  • 1 žličica vlasca
  • sol i drugi začini po želji

Priprema:

Najprije pripremi nadjev. Na ulju ispeci malo vlasca i paprike pa dodaj grah i kukuruz te ostavi da se kratko dinsta na laganoj vatri. Na kraju dodaj konzerviranu rajčicu i posoli te začini po želji. Pećnicu upali na 180 stupnjeva. Naulji vatrostalnu posudu i pripremi tortilje. Puni ih nadjevom od graha, zarolaj te ih slaži u posudu za pečenje. Tortilje prelij vrhnjom za kuhanje i posipaj naribanim sirom te stavi u pećnicu. Peci ih oko 20 minuta odnosno dok lagano ne porumene. Posluži ih dok su vruće uz zelenu salatu.

Image
Foto: Unsplash

Tortilje s piletinom

Sastojci:

  • 300 grama pilećih prsa
  • 6 velikih tortilja
  • 1 paprika
  • ½ glavice luka
  • 3 rajčice
  • 100 grama rukole
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • sok od pola limuna
  • začini po želji (mljevena crvena paprika, kurkuma, papar, čili...)

Priprema:

Najprije očisti meso pa ga nareži na male komadiće. Začini po želji i popeci na ulju dok ne dobije boju. U posebnoj zdjeli pomiješaj rukolu, rajčicu, papriku i luk. Pripremi si tortilje i napuni ih pečenom piletinom i salatom. U svaku tortilju dodaj malo vrhnja i limunovog soka te zarolaj i posluži.

Image
Foto: Pexels

Tortilje s tunom

Sastojci:

  • 1 konzerva tune u komadima
  • 1 mala konzerva kukuruza
  • 5-6 komada kiselih krastavaca
  • 6 komada tortilja
  • 1 žlica senfa
  • 1 grčki jogurt ili kiselo vrhnje
  • sol i začini po želji
  • malo rukole ili obične zelene salate

Priprema:

Pomiješaj tunu s kukuruzom i sitno nasjeckanim krastavcima. Dodaj grčki jogurt, senf, sol i i začine po želji. Promiješaj. Pripremi si tortilje i puni ih nadjevom od tune te u svaku dodaj malo rukole ili zelene salate. Zarolaj i posluži.

Image
Foto: Unsplash