Budi najbolja verzija sebe.
Ne smeta mu hladnoća

Raskošna i otporna biljka koja će uljepšati svaki balkon

Vrijesak će sjajno izgledati na balkonu, na prozoru ili kod ulaza, kao dio jesenskih dekoracija. Lako se održava i uklopit će se u svaki eksterijer

Kada govorimo o cvijeću, kao najljepše i najraskošnije godišnje doba ističe se proljeće, no i sjetna jesen ima svoje cvijeće. Ako si ovih dana prošetala tržnicama ili vrtnim centrima, zasigurno si primijetila šarmantne biljke sitnih ljubičastih ili bijelih cvjetova koje upravo sada, tijekom jeseni, izgledaju neodoljivo.

Riječ je o vrijesku, najpopularnijem jesenskom cvijetu koji cvate krajem ljeta i jeseni, a popularan je u uređenju eksterijera tijekom hladnijeg razdoblja jer dobro podnosi niske temperature pa čak i mraz.

Budi najbolja verzija sebe.

Vrijesak će odlično izgledati na balkonu, na prozorskoj dasci ili kod ulaza, kao dio jesenskih dekoracija. Savršeno se slaže s drugim jesenskim cvijećem i ukrasnim bundevama. Vrijesak se često poistovjećuje s erikom, biljkom koja također cvate tijekom jeseni. Iako jako sliče, razlika je u tome što vrijesak ima sitnije cvjetove od erike.

Vrijesak odnosno calluna vulgaris je zimzeleni grm, zelenih listova i cvjetova nalik na zvono, skupljenih u klas, a boja cvjetova može biti ljubičasta, bijela te crveno ljubičasta. Vrijesak cvate od početka srpnja pa do studenog odnosno do prvog mraza. Čak i nakon cvatnje, listovi vrijeska poprimaju upečatljive boje, zbog čega ova biljka tijekom kasnije jeseni postaje još atraktivnija.

1/4
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.