Budi najbolja verzija sebe.
Čišćenje doma

Ove stvari makni iz doma kako bi se riješila loše energije

S vremena na vrijeme dobro je pogledati što nas sve okružuje u domu i stvara nelagodu

Bez obzira koliko pazimo da ne skupljamo gomile stvari i da nam dom bude ugodno mjesto, na kraju uvijek shvatimo da smo okruženi s puno (previše) stvari. No, trebamo li toliko uspomena, stvari koji nikada ne koristimo ili koje ćemo jednom možda trebati? Dom bi trebao biti najugodnije mjesto u našim životima, prostor u kojem možemo slobodno disati i u kojem će nas okruživati stvari koje stvaraju pozitivne emocije.

Stoga, kada uđeš u svoj životni prostor obrati pažnju na to kako se osjećaš. Nadahnjuje li te tvoje okruženje? Ili misliš da te stvari "guše"? Ako je ovo posljednje istinito, možda bi trebala pogledati sve stvari oko sebe i nered u prostoru. Iznenađujuće je koliko one mogu utjecati na svakodnevne emocije. Stručnjaci kažu da bismo trebali obratiti pažnju na sljedeće stvari:

Obiteljske stvari i pokloni

Možda je tvoja teta imala najbolju namjeru kada ti je ostavila svoju zbirku figurica, ali to ne znači da je trebaš zadržati. "Mi držimo do nasljeđa ili poklona iako nam se ne sviđaju ili ne uživamo u njima jer znamo da ćemo osjećati krivnju ako ih damo nekome drugome", kaže psihologinja i autorica, dr. Susan Bartell. "Emocionalno nas opterećuju i uzrokuju fizički nered. Čuvamo stvari koje ne odgovaraju našem stilu, a onda nemamo prostor za predmete koji bi nam doista donijeli radost", dodaje dalje za House Beautiful.

Budi najbolja verzija sebe.
1/10
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.