Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Prekrasne i upečatljive

7 neodoljivih sobnih biljaka koje će unijeti dašak proljeća u tvoj dom

Izabrale smo sedam raskošnih sobnih biljaka koje su odličan izbor za svačiji dom, unose dozu osvježenja i proljetne razigranosti

5 pexels-sasha-kim-9412375.jpeg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

S dolaskom proljetnih dana u nama se budi želja za preuređenjem i reorganizacijom doma, proljetnim čišćenjem i svim drugim aktivnostima vezanima uz interijere i eksterijere. Proljetni dani donose inspiraciju, a želiš li svoj dom pripremiti za proljeće, biljke su uvijek dobar izbor.

Image
Dašak proljeća u domu

Zumbuli- najslađi i najmirisniji vjesnik proljeća i kako ga uzdržavati

Sobne biljke vrlo su dekorativan dodatak svakom domu, unose dozu osvježenja u dom, a uz to imaju i pozitivan učinak na naše zdravlje jer pročišćavaju zrak. Oplemenjuju prostor na jedan uistinu poseban način, no da bi bile lijepe i zdrave, o biljkama treba znati i pravilno brinuti.

shimmer fallback

Ako si u potrazi za prekrasnim, popularnim i upečatljivim biljkama koje će se uklopiti u tvoj dom te ga učiniti ljepšim, u nastavku pogledaj neke od naših prijedloga. Ove sobne biljke savršen su izbor za proljeće te će unijeti dozu svježine i proljetne razigranosti u baš svaki prostor!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Flamingov cvijet

Ova popularna biljka poznata je i pod nazivom Anthurium, a svojim izgledom svakako privlači poglede. Ističe se svojim krupnim listovima te cvjetovima jarkih boja i jednostavna je za održavanje. Najviše joj odgovara indirektno svjetlo. Savršeno će izgledati u radnom kutku ili pak na stoliću u dnevnom boravku.

shimmer fallback

Spatifilum

Ovaj cvijet poznat je i pod nazivima jedro, mirni ljiljan te ženska sreća, a iznimno je popularna biljka jer se vrlo lako i jednostavno održava. Uz to, dokazano je da odlično pročišćava zrak pa je savršen izbor za prostorije u kojima puno boravimo. Dobro uspijeva i na položaju s manje svjetla, no nikad se ne smije direktno izlagati sunčevoj svjetlosti.

shimmer fallback

Orhideja

Orhideja je zasigurno jedna od najpopularnijih biljaka koje često volimo poklanjati dragim ženama u svom životu, a prepoznatljiva je po svojim egzotičnim cvjetovima koji mogu biti različitih boja. U dom unosi dozu sofisticiranosti i elegancije, no da bi uspješno rasla, o njoj treba znati pravilno brinuti. Orhideja voli svjetlo, a posebnu pažnju treba obratiti na zalijevanje – naime, orhdeje je najbolje zalijevati metodom potapanja jer se ne taj način sprečava truljenje korijena biljke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Kovrčava paprat

Želiš li u svoj dom unijeti dozu tropskih šuma, kovrčava paprat je savršen izbor. Ova biljka raskošnog izgleda obožava vlagu i umjerenu količinu svjetlosti i vrlo se lako održava.

shimmer fallback

Afrička ljubičica

Upravo su dražesne afričke ljubičice savršen izbor za dašak proljeća u interijeru, a vrlo su popularne i privlačne radi svojih romantičnih svilenkastih cvjetova koji dolaze u ružičastoj, žutoj, ljubičastoj ili bijeloj boji. Jednostavno se održavaju, a vole svjetlost pa ih je najbolje držati na prozorskoj dasci. Osim u interijeru, ljubičice će odlično izgledati i na balkonu ili terasi.

shimmer fallback

Bromelija

Ova prekrasna biljka ružičastih, narančastih ili crvenih cvjetova voli svijetle i tople prostorije i indirektno svjetlo, a unijet će dozu egzotike u svaki interijer. Vrlo je otporna pa se lako i jednostavno održava što je čini super izborom za početnike.

shimmer fallback

Sanseverija

Ova biljka poznatija je pod nazivom svekrvin jezik, a mnoge je vole jer je jako otporna i ne iziskuje puno brige. Ističe se svojim mesnatim i uspravnim listovima, a može narasti i do 100 cm visine. Ne voli pretjerano zalijevanje, a odlična je i za pročišćavanje zraka u prostorijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.