Budi najbolja verzija sebe.

Nekoliko zadivljujućih, ali vrlo jednostavnih ideja za božićno ukrašavanje doma

Kako je nedavno i službeno započela božićna sezona, vrijeme je da u svoj dom unesete malo božićnog duha.

Budi najbolja verzija sebe.

Ususret Božiću: Ideje za blagdansko ukrašavanje doma 

Stiglo je jedno od najljepših i najiščekivanijih doba u godini – Božić. Iako su trgovine okićene još od početka studenog, većina nas svoje domove počinje ukrašavati s početkom Adventa.  Kako je nedavno i službeno započela božićna sezona, vrijeme je da u svoj dom unesete malo božićnog duha. 


Ako nemate vremena i ideja za osmišljavanje kreativnih dekoracija, tu smo mi da vas malo inspiriramo i podsjetimo na čari koje ovo doba donosi. Predstavljamo vam nekoliko zanimljivih ideja kako ukrasiti dom za blagdane. Riječ je o vrlo jednostavnim i jeftinim ukrasima koje, uz malo truda i mašte, možete napraviti i sami u vlastitom domu. 

Kad je o božićnom ukrašavanju riječ, ne možete pogriješiti. Samo dajte mašti na volju i uživajte. Neka slike govore i posluže vam kao neiscrpni izvor zanimljivih i inspirirajućih ideja 


1. Započnite s ulazom 

Dočekajte goste uz božićnu čaroliju. Na vrata objesite vijenac koji možete nabaviti po vrlo niskim cijenama, a možete ga izraditi sami od grana, malo zelenila i lišća. Dodaje malo šljokica i ukrasa i imate savršen božićni vijenac. 


Budi najbolja verzija sebe.

Budi najbolja verzija sebe.


2. Objesite vesele čestitke 

Za stvaranje dodatnog božićnog ugođaja sakupite sve božićne čestitke, objesite ih na konac ili vrpcu i  objesite ih po zidu, iznad kamina ili negdje drugdje u kući. 
3. Božićne lampice 

Božićnim lampicama možete ukrasiti prozor, namještaj ili drvce. Postoji nešto uistinu posebno u svjetlosti kojom obasjavaju hladne zimske večeri.
4. Mirisi

Za stvaranje dodatnog božićnog ugođaja nabavite eterično ulje cimeta, vanilije ili naranče. U istu svrhu mogu poslužiti i mirisni štapići koje možete nabaviti u drogerijama po vrlo pristupačnim cijenama. Ispecite božićne kolače i dopustite da se predivni mirisi šire kućom. 

5. Koristite prirodne elemente 

Prilikom izrade vlastitih ukrasa probajte koristiti elemente iz prirode. Otiđite u šumu i dobro otvorite oči, skupite borovo granje, lišće, češere, razne bobice, imelu, božikovinu i sve ostalo što bi vam moglo poslužiti prilikom izrade božićnih dekoracija. Osim što će lijepo izgledati, besplatni su i lako dostupni. 


6. Mašnice i vrpce 

Crvene i zelene vrpce mogu se koristiti kao jeftin božićni ukras, a njima možete ukrasiti prozore, kamin ili namještaj. 7. Jestivi božićni ukrasi

Odličan primjer jeftinih ukrasa su kolačići u zanimljivim oblicima. Nabavite modlice u obliku zvjezdica, drvca, polumjeseca i slično, ispecite medenjake, ukrasite ih i dobili ste zanimljive božićne ukrase kojima možete okititi bor ili ih objesiti negdje po kući. 8. Oživite stepenište 

Ako u kući imate stepenice ukrasite ih vijencem, lampicama, čestitkama i drugim božićnim dekoracijama. 


9. Neobični ukrasi

U nastavku pogledajte nekoliko neobičnih ideja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za izradu jedinstvenih božićnih dekoracija.
10. Adventski vijenac

Budite originalni i maštoviti i sami napravite svoj vijenac. Ne morate puno komplicirati, dovoljno vam je nekoliko prirodnih elemenata i svijeće. Zašto bi kupovali vijenac kada sami možete napraviti puno ljepši i jeftiniji? 


11. Napravite svoj adventski kalendar

Odbrojavanje do Božića najviše od svega vole mališani. Umjesto čokoladnih kalendara, dajte mašti na volju i napravite ga sami. U izradu uključite i klince. U nastavku pogledajte nekoliko ideja za zanimljive adventske kalendare. 

12. Zanimljive staklenke

Stare staklenke nemojte nipošto bacati jer one mogu biti itekako korisne, osobito kad je riječ o izradi ukrasa. Operite ih i napunite granjem, crvenim bobicama, lišćem i češerima te ih malo poprskajte zlatnim sprejom ili umjetnim snijegom i dobit ćete zanimljiv božićni ukras koji zasigurno neće proći neopaženo. I za kraj, nekoliko božićno ukrašenih interijera neka vam posluži kao inspiracija za ukrašavanje vlastitog doma. 


Foto: Pinterest

(M.Glavina)

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.