Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Feng Shui i proljetno čišćenje: 5 ključnih savjeta za bolju energiju u domu

Kompletnim proljetnim čišćenjem poželi svježoj i zdravoj energiji dobrodošlicu u svoj dom

Feng Shui i proljetno čišćenje: 5 ključnih savjeta za bolju energiju u domu
Budi najbolja verzija sebe.

Proljeće je doba obnove, novog početka i slavlja, a kompletno proljetno čišćenje doma može učiniti čuda za tvoju energiju, uostalom - ono te može 'nahraniti' i ojačati te. 

Image

Feng Shui: Ovim stvarima nije mjesto u tvom domu


Feng shui, kao i uvijek, može pomoći u raznim jednostavnim, ali moćnim savjetima za proljetno čišćenje tvog doma. Ako se i dalje osjećaš tromo i s manjkom energije nakon duge i definitivno izazovne zime i cijele karantenske situacije, pronašle smo nekoliko provjerenih feng shui koraka za podizanje energije.

Proljetno čišćenje pomoći će ti da napraviš prostora za novu, svježu feng shui energiju koja će ti ući u život. Osim toga, proljetno čišćenje je idealna prilika za 'obnavljanje' doma, ali i 'obnavljanje' svog tijela. Zakorači u novi način postojanja i ispuni svoj dom sretnom i zdravom eenrgijom uzbuđenjaTekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pospremanje i organizacija kuhinje

Ako želiš poboljšati svoje zdravlje, riješi se svih stvari kojima su tvoja kuhinja i ostava nepotrebno nakrcane i koje blokiraju protok energije u kuhinji (posebno kad su u pitanju stvari u ormarićima, na policama, u hladnjaku i zamrzivaču.) 

Stanje tvoje kuhinje je stanje tvog zdravlja, stoga učini sama sebi uslugu i temeljito očisti kuhinju od A do Ž! Od detaljnog čišćenja i bolje organizacije u hladnjaku i zamrzivaču, čišćenja štednjaka, pećnice i mikrovalne do čišćenja i pospremanja posuda, tavica, lonaca i posuđa. Očisti sve ladice, radne površine, rasvjetna tijela - stvori svjež put za snažan, živahni Chi koji teče i njeguje tvoju energiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Biljke u fokusu

Bez obzira imaš li ili ne puno biljki u svom domu, prilikom proljetnog čišćenja u dom donesi tri nove živopisne feng shui zelene biljke koje će osvježiti energiju tvog prostora i simbolizirati zemlju i energiju novih početaka.

Ako ih planiraš smjestiti u kuhinju, neka to bude bujno i aromatično začinsko bilje poput bosiljka, ružmarina ili metvice. Također, neka biljke budu u fokusu u prednjem dijelu tvog doma, kod ulaza, kao i u i oko kuhinje jer je oboje snažno povezano s tvojim zdravljem.

Čišćenje spavaće sobe i kupaonice

Temeljito očisti svoju spavaću sobu i kupaonicu: 


  • riješi se svega što nisi koristila u posljednjih 6 mjeseci (u kupaonici posebno pobacaj sve što ne koristiš, čemu je prošao rok trajanja i dobro prođi te organiziraj sve ormariće, ladice i slično)
  • očisti prostor ispod kreveta 
  • očisti prozore i podove
  • osvježi obje prostorije i preuredi ih za proljeće - dodaj neke proljetne detalje (posteljina, zavjesa za tuš, tepisi, zavjese u proljetnom stilu)
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Napravi mjesta u ormarima

Ako priželjkuješ ljubav i želiš poželjeti dobrodošlicu novoj ljubavi, svakako napravi prostora, stvarnog, fizičkog prostora, za novu osobu u tvom životu. 

Očisti svoje ormare za bolji protok i više prostora. Doslovno moraš stvoriti otvoren protok energije u svom domu da bi mogla privući i pokazati više onoga što tražiš, a proljetno vrijeme čišćenja pruža izvrsnu priliku upravo za to!

Očisti svoj prostor

Posljednje, ali ne i najmanje bitno, budi sigurna da razumiješ važnost čišćenja prostora i da ti je ova proljetna čistka ugodna.

Kako je proljeće najbolje vrijeme za uklanjanje one stare energije u tvom domu, svakako ovih dana pronađi vremena za kompletno čišćenje svih prostorija u svom domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.