Budi najbolja verzija sebe.

5. lipanj - svjetski dan zaštite okoliša

Događanja povodom svjetskog dana zaštite okoliša

Budi najbolja verzija sebe.

Povodom dana zaštite okoliša 5.06.2009. u hrvatskim će se gradovima odvijati brojna događanja koja upozoravaju na stanje našeg okoliša i na njegovu zaštitu, te na odnos prema životinjama, prirodi i čovjeka prema čovjeku, jer u tom odnosu leže uzroci stanja današnjeg svijeta i našeg planeta.

Povodom svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja, Emmezetina matična grupacija PPR prikazuje film “Dom”, redateljskog dvojca Luca Bessona i Yanna Arthus-Bertranda

Nakon što su fotograf Yann Arthus-Bertrand i redatelj Luc Besson udružili snage sa producentima Denisom Carotom i François-Henrijem Pinaultom, nastao je projekt o očuvanju okoliša - dokumentarni film “Home”. Golemom zbirkom dosad neobjavljenih fotografija 50 zemalja snimljenih iz zraka, Yann Arthus-Bertrand vodi nas na senzacionalno putovanje iznad Zemlje i otkriva neobičan portret našeg planeta.

Dokumentarnim filmom originalnog naslova, grupacija PPR, matična tvrtka poznatog trgovačkog lanca Emmezeta, ukazuje na važnost očuvanja okoliša Zemlje. Film će se premijerno prikazati na Svjetski dan zaštite okoliša, 5.lipnja te postati prvi film koji će se istodobno prikazivati u svim medijima (kazalište, televizija, DVD i Internet) na svih pet kontinenata u 90 zemalja svijeta. Film  “Dom” u potpunosti je snimljen iz zraka u 54 zemlje svijeta na 120 lokacija. Bit će preveden na najmanje 14 jezika, a svu zaradu producenti će uplatiti na račun zaklade Yanna Arthusa-Bertranda - GoodPlanet. U Hrvatskoj, film će se prikazati na drugom programu HTV-a u 20:20 sati.

Ukazivanjem na važnost klimatskih problema i problema okoliša, cilj autora ovog filma je podići opću svijest o problematici društvene odgovornosti i odgovornosti za zaštitu okoliša. Pokazujući kako čovjek ugrožava svoj dom, film predstavlja načelo da je prekasno za pesimizam. Preostaje nam jedva 10 godina da okrenemo trendove i prihvatimo činjenicu da nas prekomjerno iskorištavanje resursa vodi u propast te da trebamo mijenjati način na koji ih trošimo.
Film “Dom” možete pogledati na web stranicama: Youtube.com/homeproject, a više informacija doznati na www.emmezeta.hr, www.home-2009.com ili www.ppr.com.

Dani univerzalnog života

U  Zagrebu će se na Trgu kralja Tomislava 5., 6., i 7. lipnja 2009. odvijati trodnevna manifestacija povodom dana zaštite okoliša. Svaki dan će biti prezentirana jedna od tema koja će vas pobliže informirati o našem odnosu prema životinjama, prirodi i čovjeka prema čovjeku. Sva tri dana bit će postavljen štand sa tematski vezanim materijalima.

Evo i nekih činjenica vezanih uz zaštitu okoliša, utvrđenih studijama objavljenima na službenim stranicama UN-a:
- 70 % sječenih i krčenih šuma i prašuma krčeno je zbog potreba mesne industrije (obradiva tla radi intenzivne eksploatacije ubrzano postaju jalova, te se ubrzano sijeku šume, da bi se stvorila nova obradiva tla, koja se opet ubrzano iscrpljuju)
- primarni izvor stakleničkih plinova jest mesna industrija, tek na drugome mjestu su ispušni plinovi iz svih mogućih ispušnih cijevi na svim prometnim sredstvima (ne radi se o tome da bi krave puštale vjetrove - kako to neupućeni komentiraju - nego o cjelokupnom uzgoju na farmama, klanju u klaonicama, preradi u tzv. preradi mesa)
 - uzgoj životinja i klaonice troši više pitke vode nego svi ljudi za osobne potrebe na planeti zajedno.

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.