Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Avionska pravila

Što se ne smije unositi u avion?

Ako niste sigurni što se ne smije unositi u avion, odgovore pročitajte u nastavku

plane-841441_1920.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Ako rijetko putujete avionom, veliki stres prije puta može izazivati pakiranje zbog strogih restriktivnih mjera oko toga što se smije ponijeti. Zbog sigurnosnih razloga, određena su stroga pravila kojih se svaki putnik mora pridržavati prije ukrcaja na let, a ta su pravila jasno istaknuta na stranicama aviokompanija. No više-manje postoji stalna lista onoga što se ne smije unositi u avion i u pravilu vrijedi za sve letove.

Image

Što se ne smije nositi u avion?
Prva restrikcija prisutna kod svih aviokompanija tiče se tekućina. Tekućine se smiju unositi u avion, ali u ograničenim količinama i pravilno pohranjene. Svaka tekućina mora biti pakirana u pojedinačnom spremniku kapaciteta maksimalno 100g te tako pohranjena u prozirnu plastičnu vrećicu sa zatvaračem. Najveći dozvoljeni kapacitet te vrećice je 1L.

Strogo zabranjeni predmeti koji se nikako ne smiju unijeti u avion su vatrena oružja, naprave za omamljivanje, oštri ili tupi predmeti koji mogu uzrokovati ozbiljne ozlijede, radni alati, zapaljive tekućine i tvari , radioaktivne tvari i otrovi. Prije svakog putovanja preporuča se posjećivanje stranica aviokompanije na kojoj se nalazi detaljan popis svega što se ne smije unositi u avion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.