Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Briga o odjeći

Što se ne smije sušiti u sušilici?

Ako niste sigurni što se ne smije sušiti u sušilici, odgovore pročitajte u nastavku

people-2590564_1920.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Sušilica za rublje jedan je od onih aparata koji su pravi blagoslov kada ste u žurbi. Čak i kada zaboravite oprati omiljeni odjevni predmet, to vrlo lako možete riješiti ako na raspolaganju imate funkcionalnu perilicu i sušilicu. Također, idealne su za stambene prostore koji ne nude puno drugih opcija sušenja odjeće. No, treba imati i na umu što se smije, a što se ne smije sušiti u sušilici jer postoje materijali koji jednostavno nikako ne bi trebalo ubacivati u sušilicu.

Image

Prirodni materijali u većini slučajeva naći će se na svakoj listi koja počinje sa 'ne smije', pa tako nisu iznimka ni u ovome slučaju. Razlog tome je osjetljivost prirodnih materijala, a u tu skupinu spadaju vuna, svila i lan. Prirodni su materijali još i pamuk i viskoza, no oni nisu osjetljivi u tolikoj mjeri kao i prethodna tri. Vuna, svila i lan izrazito su osjetljivi i lako se mogu oštetiti ili stisnuti već u pranju, pa je iz tog razloga sušenje strogo zabranjeno. Općenito kada su u pitanju svi prirodni materijali, potrebno je čitati etikete i postupati s dozom opreza jer uvijek postoji šansa da će se ti materijali, ako se tretiraju neispravno, stisnuti ili oštetiti.

Uz prirodne materijale, ono što se ne smije sušiti u sušilici su najlonke, a razlog je također velika osjetljivost. Osim toga, toplina sušilice uzrokovat će da se vaše najlonke stisnu i zapletu prilikom okretaja. Također, izbjegavajte sušenje kupaćih kostima koji se mogu oštetiti djelovanjem visokih temperatura, pa će tako izgubiti elastičnost. Uz to, u ono što se ne smije sušiti u sušilici svakako spadaju grudnjaci i svi predmeti kojima je na etiketi izričito navedena zabrana sušenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.