Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
kućanstvo

Smrad iz perilice rublja

Zanima vas kako sanirati smrad iz perilice rublja?

pexels-rodnae-productions-5591460.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

U mnogim kućanstvima perilica za rublje radi svakodnevno, a logičnim redoslijedom – što više pranja, to više nataloženih nečistoća. Upravo je zato nakon nekog vremena smrad iz perilice rublja sasvim normalna pojava, a problem je kada se on počinje prenositi na oprano rublje.

shimmer fallback

Smrad iz perilice rublja može biti rezultat masnoća, kamenca, raznih nečistoća, a pogoduju mu bakterije i gljivice koje nastaju ako prljavo ili oprano rublje predugo držimo u perilici. Razni se mikroorganizmi vole nastanjivati upravo u perilici jer su one tamna i vlažna mjesta, a pašu im i ostaci deterdženta i omekšivača. A kako biste uklonili smrad iz perilice rublja, naravno, trebate je temeljito očistiti.

Dakle, važno je filter čistiti jednom mjesečno. Nadalje, nemojte zaboraviti na posudu deterdžent. Dobro je izribajte i nemojte preskočiti donju stranu. U bubanj možete ubaciti jednu šalicu sode bikarbone te namjestiti pranje na najvišoj temperaturi, a u posudu za deterdžent ulijte jednu litru alkoholnog octa.

Ostavite perilicu da odradi cijeli program, a kombinacija sode i octa uništit će naslage koje su uzrokovale smrad iz perilice rublja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.