Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
automobili

Smrad iz klime u autu

Muči vas smrad iz klime u autu i želite znati kako ga se riješiti?

pexels-shukhrat-umarov-1617814.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Primijetili ste da u automobilu osjećate čudne mirise, a onda ste shvatili da ti mirisi dolaze iz ventilacijskih otvora i da je to zapravo smrad iz klime u autu. Klimu trebate barem jednom godišnje čistiti i dezinficirati jer je ona pravo leglo plijesni i bakterija, a posebno se čišćenje preporučuje alergičarima.

shimmer fallback

Ako se sami odlučite na čišćenje, postavite posebni sprej na pod kod suvozačeva mjesta, a ispod njega veću krpu. Zatim uključite njega, klima uređaj i podesite na recirkulaciju zraka. Naravno, zatvorite sva vrata, a motor ostavite da radi 15 minuta pa ga nakon prozračite.

A ako je smrad iz klime u autu i dalje postojan nakon što ste ga sami pokušali odstraniti, onda je vrijeme da posao predate u ruke stručnjaka. Tada će oni u servisu pročistiti ventilacijske kanale, izvući vlagu i provjeriti nepropusnost sustava. Važno je obaviti antibakterijsko čišćenje isparivača klime i dezinfekciju ventilacijskih kanala, a i svake bi godine trebalo zamijeniti filtar unutrašnjosti.

Iako smrad iz klime u autu može itekako narušiti udobnost vožnje, važniji je problem njegov učinak na zdravlje. Može doći do iritacije grla, očiju, nosa, otežano disanje, suhi kašalj pa čak i pojava alergija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.