Savršen recept za brzo i lako spremanje tikvica za zimnicu

Kako spremiti tikvice za zimu

Ljetni jelovnik teško je zamisliti bez tikvica a odsada u njima možete uživati i zimi

pexels-angele-j-128420.jpg

Ako u svom vrtu imate obilje tikvica, ne dopustite da propadnu. Zamrznite ga! Danas vam pokazujem kako zamrznuti tikvice kako biste mogli uživati ​​u njima tijekom cijele godine.

SASTOJCI

2 tikvice

1 veliki lonac kipuće vode

1 velika posuda ledene vode

UPUTE

Operite tikvice i narežite ih na kriške debljine 0,60 cm.

Tikvice blanširajte tako da prvo napunite veliku posudu otprilike 2/3 vodom. Prokuhajte vodu i ubacite tikvice.

Neka se tikvice kuhaju samo jednu minutu. Napomena, nemojte dodavati sol, jer će to postati kašasto prije smrzavanja!

Izvadite tikvicu iz vode šupljikavom žlicom ili skimerom i prenesite u ledenu vodenu kupelj.

Pustite da se tikvice hlade 2 minute u ledenoj vodenoj kupelji, a zatim ih ocijedite.

Tikvice osušite papirnatim ručnikom i stavite na lim za pečenje te stavite u zamrzivač.

Tikvice zamrznite 1-2 sata. Kad se zamrznu, prebacite ih u vreću za zamrzavanje i zamrznite na nekoliko mjeseci.

SAVJETI

Da biste izbjegli izgaranje zamrzivača, najbolje je koristiti svoje smrznute tikvice u roku od 6 mjeseci.

NUTRITIVNE VRIJEDNOSTI:

KALORIJE: 17kcal, UGLJIKOHIDRATI: 3g, PROTEINI: 1g, MASTI: 1g, ZASIĆENE MASTI: 1g, NATRIJ: 8mg, KALIJ: 256mg, VLAKNA: 1g, ŠEĆER: 2g, VITAMIN A: 196iu, VITAMIN C: 18mg, VITAMIN C: 18mg, VITAMIN C: 18mg, CAM: C ŽELJEZO: 1 mg