Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Kućni ljubimci

Kako dati tabletu mački?

Ako nemate ideju kako dati tabletu mački, u nastavku pročitajte nekoliko korisnih savjeta

cat-4376782_1920.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Podvaljivanje mačkama nešto čemu one ne žele ni primirisati posebno je izazovan zadatak. Ako je posjet veterinaru rezultirao pripisivanjem tableta koje vaša mačka mora uzeti, pred vama je zadatak pronaći način kako ih podvaliti. Mnogi su se vlasnici mačaka već susreli s ovim izazovom te tako postali pravi eksperti, no za sve one koji ne znaju kako dati tabletu mački, srećom, postoji nekoliko trikova.

Image

Vjerojatno najlakši način kako dati tabletu mački je kroz hranu. Većina mačaka obožava jesti, a vi to možete okrenuti u svoju korist te izmrviti tabletu u mačju hranu. Po mogućnosti trebala bi to biti neka mekana hrana, a ne kroketi, kako bi se tableta lakše stopila s hranom. Pobrinite se da stavite količinu hrane koju će vaša mačka pojesti u cijelosti, ali nemojte staviti premalenu količinu da tableta ne bi dominirala smjesom.

Ako se tableta mora davati u komadu, možete kupiti konzerviranu hranu na komadiće te u jedan od komadića umetnuti cijelu tabletu. Potrudite se da prikrijete cijelu tabletu jer ćete tako najlakše zavarati mačku da uzme i proguta cijeli zalogaj. Ako trik s hranom ne pomogne i ako više ne znate kako dati tabletu mački, preostaje vam da to učinite sami. Potražite savjet od veterinara te pristupite zadatku s maksimalnom nježnošću. Mačku primite u udobnom položaju, osiguravajući pritom da se ne miče te joj što nježnije otvorite usta i umetnite tabletu. Pobrinite se da mačka ne ispljune tabletu i tek kad se uvjerite da ju je progutala pustite je iz naručja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.