Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
tehnologija

Rezolucija televizora

Kupujete novi televizor te želite da bude savršen za vaš dom? Saznajte što znači rezolucija televizora i kako se ona mjeri

set-top-boxes-828550_1280.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Rezolucija televizora predstavlja jasnoću prikaza na ekranu, odnosno jasnoću slike i teksta. Što je rezolucija veća, veća je i jasnoća, točnije, rezolucija ekrana je brojka piksela prikazan kao širina x visina. Primjerice, 1024 x 768 predstavlja širinu od 1024 piksela i visinu od 786 piksela.

Image

Do nedavno je najkorištenija rezolucija televizora bila ona od 4K, a u posljednje su se vrijeme pojavili televizori opremljeni 8K rezolucijom. U usporedbi s 4K rezolucijom, 8K nudi četiri puta kvalitetniju sliku, a da bi se klasificirao kao 8K televizor, mora biti u mogućnosti producirati sadržaj slabije rezolucije u 8K te mora sadržavati 7480 x 4320 rezoluciju.

Možemo slobodno reći da se s takvim televizorom osjećamo kao da smo u kinu. Zaista je teško u posljednjih nekoliko godina držati korak s tehnologijom koja se razvija brzinom svjetlosti, a svi žele u svojim domovima imati najnovije modele.

Iako je mnogima rezolucija televizora iznimno bitna, neki je ni primjećuju, ali je svakako svatko očaran doživljajem koji puža najnovija tehnologija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.