Kuharica

Kako se peku kesteni u fritezi na vrući zrak?

Kesten u fritezi na vrući zrak savršen je izbor za zdrav i ukusan jesenski snack. Pogledajte kako se pripremaju kesteni u fritezi na vrući zrak.

kesteni.jpg
Foto: Pixabay

Ovaj jednostavan recept koristi manje ulja i omogućuje brzu i laganu pripremu ukusnih i hrskavih kestena. Ovdje pronađite naš recept za kestene u fritezi na vrući zrak.

Sastojci:

  • 500 g svježih kestena
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • pola žličice soli

Priprema:

Zagrijte fritezu na 200°C. U međuvremenu, ogulite kestene i operite ih pod hladnom vodom. Odsjecite vrh svakog kestena, praveći križni rez. U zdjeli, pomiješajte kestene sa maslinovim uljem i soli.

U fritezu, stavite kestene u jednom sloju. Pecite kestene 15-20 minuta, ovisno o veličini kestena, dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđe boje. Povremeno protresite košaru friteze kako bi se kesteni ravnomjerno ispekli sa svih strana. Kad su kesteni gotovi, izvadite ih iz friteze i poslužite toplo.

Ovaj jednostavan recept za kestene u fritezi na vrući zrak je savršen za brzu i zdravu užinu. S našim receptom možete biti sigurni da ćete dobiti savršeno hrskave i ukusne kestene za samo nekoliko minuta. Isprobajte ovaj ukusni recept i uživajte već danas.