Aperitiv

Otkrivamo kako napraviti bistru medicu

Želite napraviti medicu kod kuće? Za to je potrebno znati kako napraviti bistru medicu. Saznajte što je medica te kako napraviti bistru medicu kod kuće.

medica.jpg
Foto: Pixabay

Rakija medica je vrsta rakije koja se dobiva fermentacijom meda i vode, a potom destilacijom. Ova rakija je poznata po svom slatkom okusu i blagom mirisu, a često se koristi u tradicionalnoj medicini i kulinarstvu.

Kada želite napraviti bistru medicu, potrebno vam je:

  • 1 kg meda
  • 5 litara vode
  • 50 g suhog kvasca
  • 1 limun
  • šećer po želji

Prvo što trebate učiniti kada želite napraviti bistru medicu je zagrijati vodu do temperature od 40-45 stupnjeva Celzijusa i u nju dodajte med. Miješajte dok se med potpuno ne otopi. Ohladite smjesu na sobnu temperaturu. Dodajte suhi kvasac u smjesu i ostavite da fermentira 7-10 dana.

Nakon fermentacije, iscijedite sok od limuna i dodajte ga u smjesu. Ostavite da stoji još jedan dan. U drugu posudu stavite gazu i procijedite smjesu. Dodajte šećer po želji i dobro promiješajte. Destilirajte smjesu i odvojite glavnu rakiju od ostatka. Ovo je brz i jednostavan način kako napraviti bistru medicu.