Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Život u doba koronetona36
 • 26.3.2020 7:56:43
 • Bodova: 8093
 • Prijavi
Ovakva beštija sigurno zaslužuje svoju temu.

Moja tročlana obitelj se fino saživila sa novim režimom. Muž i sin su doma, idu samo po osnovne namirnice u trgovinu, većinom oko 10h. Ja još radim. Od sljedećeg tjedna ćemo raditi svaki tjedan drugi zaposleni, tako se nećemo sretati, a posao će se ipak nekako odrađivati. Jeli me strah? Jest. Više posljedica nego trenutnog stanja. Korona me ulovila u fazi preseljenja. Još mi fale ormari koji su negdje na putu, bar su mi tako rekli iz Lesnine. Zvali su nas da ih platimo do kraja tako da nam ih dovezu čim stignu. Međutim par dana poslije svi su se centri zatvorili i sad moram čekati da sve ovo prođe. Ali nema veze, nisam nešto opterećena, samo da smo zdravi.
Maski i rukavica po ljekarnama nema. Nema ni sredstva za dezinfekciju ruku niti površina. Perem ruke kad god dođem u stan ili u ured. Operem pa namažem kremom za ruke. Za mojim stolom u uredu sjedim samo ja i samo ja radim na svom kompjuteru.

Kako se vi snalazite u ovo „Doba korone“? Jeli vam teško držati se uputa?
 
sneki2
 • 26.3.2020 9:55:53
 • Bodova: 55857
 • Prijavi
Moja obitelj je četveročlana. Suprug; dvije kćeri i ja. Suprug je u vojnoj mirovini pa je stalno kod kuće; starija kćer radi u prosvjeti i trenutno radi od kuće; mlađa je na diplomskoj godini i trebala je početi odrađivati praksu u školi da bi mogla nastaviti prema polaganju diplomskog. I ona radi online preko studentskog servisa u jednoj školi stranog jezika. Nekako se snalazimo. Ja još uvijek idem na posao. I zahvalna sam na tome, jer se ipak svi bojimo za radna mjesta nakon ove pošasti. Malo nas je u uredima (9) i to je po jedna osoba u svakom uredu. Perem ruke kad god stignem. Uspjeli smo uhvatiti neki alkohol za koji se nadamo da dezinficira... Kava se još uvijek popije ali na razmaku od 2 metra (taman imamo neku veliku salu u kojoj je to i moguće).
Uglavnom; snalazimo se.
Najviše me muči ova zabrana izlaska iz mjesta prebivališta. Mi smo u gradu a sadila sam ogroman vrt u obližnjem mjestu. Uskoro mi dolazi na pikiranje rajčica i paprika a ja pojma nemam ima li svrhu. Hoću li uopće moći saditi? Inače na selu je već pripremljeno kompletno sjeme krompira; luka..itd. Uglavnom, sve koje volite vrtlarenje znate o čemu pričam.
Žao bi mi bilo da sve to skupa propadne.
Samo Boga molim da se svi skupa iz ovog izvučemo živi i zdravi. I moja obitelj; obitelji radnih kolega; prijatelji i rodbina. Uglavnom, neka dragi Bog čuva našu cijelu napaćenu Hrvatsku!

Prošli smo i Domovinski rat pa ćemo i ovo..
oprezna
 • 26.3.2020 14:15:32
 • Bodova: 139709
 • Prijavi
 Od kako sam 2015 ostala bez posla uglavnom radim "od kuće"  ako se čuvanje u početku malog bebača a sada već velikog petogodišnjeg dječaka koji je u međuvremenu krenuo u vrtić iz kojeg ga podižem ,   može tako zvati. Da , ponešto obavim u  stanu njegovih roditelja ( sitne poslove )podignem i  starijeg brata iz škole . Sve mi je to na niti deset minuta od moje kuće .
nije mi se ništa posebnog promijenilo jer sve to bez teškoća mogu obaviti . Trenutno su roditelji  na "radu od kuće" , stariji sin prati nastavu, mlađi se igra a meni ih dovedu oko 14 h i ostave ih do 17 kako bi roditelji mogli svaki u svojoj sobi obaviti dio poslova . 

Ovo s pranjem ruku mi je sasvim normalno jer sam i prije korone milijun puta prala ruke. Naglašavam to uglavnom ovim dječacima kao obavezu jer još uvijek nisu dovoljno ozbiljno shvatili kako je to za njihovo s i naše dobro.

Dezinfekcija? 
Ono malo sredstva što sam imala već sam potrošila u samom početku , nisam postupila kao mnogi da kod kuće slažem zalihu dok drugi nemaju.
Više puta dnevno prebrišem pod , uglavnom su parketi i malim djelom pločice . Živimo u kući i često se ulazi i izlazi pa se unese svega i svačega.

Nije mi dosadno jer uvijek imaš nešto u kući za raditi , imamo i malo dvorišta kojeg se treba malo srediti i dovesti u red , dok je bilo lijepo vrijeme uživamo na terasi , sada je hladno pa smo uglavnom u kući.

Jedino što mi nedostaje je druženje s prijateljima i susjedima , dobra smo ekipa u susjedstvu , imamo dosta i starijih osoba i u ovim trenucima se izmjenjuje i u tome da im olakšano nabavku namirnica kako se oni ne bi bezpotrebno izlagali .
I da nedostaju mi one naše večernje šetnje . Sat , dva laganini , s rukom u ruci , ponekad u tišini , ponekad u priči i planiranju idućeg dana , tjedna ,  mjeseca....

Naravno da sam u strahu , pogotovo od kako nas je dva puta ozbiljno uzdrmalo   prije par dana , a i još se ljuljamo ....

i da tužna sam , majku nisam već dugo vidjela , zabranjene su posjete u dom. Samo se čujemo. Osjetim  u njenom glasu strah  i brigu , ne za nju već za mene ...majka kao majkaAddEmoticons0425

Nadam  se da se ovoj pošasti koja nas je zadesila bliži kraj .
Nadam se da će ovo stanje umrlih , a sada ih je dva , ostati na tome. AddEmoticons04261

 
tona36
 • 27.3.2020 7:41:33
 • Bodova: 8093
 • Prijavi
Naši roditelji više nisu među živima, svekrva je umrla prije godinu dana. Da je još živa bilo bi jaaaaako teško obzirom da nas je dijelilo 700km. U rodnom gradu imam prijatelje koji su prevalili 60-tu i trude se distancirati od svih ljudi. Neki rade, neki su doma, u Bosni tek trebaju shvatiti šta znači korona virus. Kod nas na poslu razmušljanja se mijenjaju iz sata u sat. Mislili smo raditi od kuće, pa onda da svaki tjedan jedan bude doma, pa da samo jedan radi, pa ovako, pa onako...na kraju smo odlučili raditi još jedan tjedan svi. To ne znači da ćemi u ponedjeljak u 15h imati isto mišljenje.
Žao mi je umrlih od korone i nadam se da nisu patili. Sućut obiteljima. I u ovoj, kao i u dosta drugih situacija, vjernicima je nekako lakše možda. Okrećemo se molitvi i razgovoru s Bogom i nadamo se da će uroditi plodom.
AddEmoticons04225
sneki2
 • 27.3.2020 10:34:31
 • Bodova: 55857
 • Prijavi
Ako urodi plodom - slažem se..