Kako uspavati bebubrodjanka
  • 23.7.2008 17:46:40
  • Bodova: 2
  • Prijavi
Postovana gosco prije mene, ja sam svoje dijete rodila da bih se mazila sa njim kada god pozelimo ili dijete ili ja. Uspavljujem ju dojenjem i beba nece nikako drugacije, no zato i jesam na porodiljnom dopustu da bih iskoristila svaki moguci trenutak za mazenje, jer dijete tako brzo preraste da kasnije zudimo za njihovom blizinom. Sto se tice malo vece djece koja su prerasla dojenje, mislim da mi nema nista ljepse nego navecer leci pored svoga djeteta, popricati sa njim i malo ga pomaziti dok ne zaspi. Sve ostale metode za mene su "prehladne". Lijep pozdrav!
nikky1201
  • 26.7.2008 11:19:47
  • Bodova: 7
  • Prijavi
Imam bebu od 6 mjeseci koja od rođenja jede (dojim ga) cca svaka tri sata, uključujući i noć. Sam je odredio takav ritam i ja ga poštujem. Sa uspavljivanjem nikad nisam imala problema dok sam slijedila njegov ritam, preko dana spava otprilike svaka dva sata po jedan sat, noću liježe u krevetić oko 22 h, budi se za hranjenje svaka 3 h i odmah nakon hranjenja zaspe. Konačno buđenje bude oko 10 h, u međuvremenu ga u krevetiću presvučem. Dakle slušam djetetove potrebe i mogu reći da imam vrlo vedro i veselo dijete koje rijetko plače i puno se smije. Uspavljujem ga maženjem i držanjem za rukice, a navečer često i sam zaspe. Zaspe s osmijehom i budi se s njim. Neću reći da ovakav ritam nije iscrpljujuć ali bi me puno više iscrpljivala beba u plaču. Briga o djetetu zna biti zamoran posao ali osmijeh na njegovom licu mi briše sav umor i stres iz glave. Bilo je svakakvih situacija kad sam pokušala nametnuti svoj ritam i redovito sam bila iscrpljena i na rubu snaga, a sada sam puna energije i zadovoljna sam sobom kao osobom i prije svega kao majkom. Dakle moja poruka svim budućim mamama je: Osluškujte djetetove potrebe da biste imali sretnu i zadovoljnu bebu, i one zaslužuju sreću. Svako dijete je individua i samim time zahtijeva drukčiji tretman, nemojte se povoditi za drugima nego sami shvatite što vaše dijete treba.
petrica4269
  • 29.12.2008 15:57:30
  • Bodova: 39
  • Prijavi
moja malena ima skoro tri mjeseca i samo se prvih tjedana dizala na noćni obrok ali od tada spava od 12 do 8 pa pojede i nastavi do 10. nemam velikih problema što se tiče uspavljivanja jer je ona kao tempirana čim se približi ponoć una polako sama sebe uspava, jedini mi je problem šta je to jako kasno i do tada smo i muž i ja već preumorni tako da joj već par dana pokušavam okrenit ritam da to bude malo ranije pa da se i ranije digne, uspila sam za pola ure a nadam se da ćemo doć do10.30 kroz još par dana