Želiš imati lijepu i zdravu kosu? Saznaj koje namirnice utječu na gustoću i sjaj kose

Želiš imati lijepu i zdravu kosu? Saznaj koje namirnice utječu na gustoću i sjaj kose© Profimedia.hr

Neprestano isprobavaš nove maske i preparate, ali i dalje nisi zadovoljna izgledom svoje kose? Ove namirnice mogu pomoći da ti kosa bude zdravija i izgleda ljepše

Svaka žena želi imati gustu i sjajnu kosu, ali ona nije samo lijepa i ženstvena nego je i prikaz našeg zdravlja. Iako na tržištu postoji jako puno proizvoda koji nam obećavaju zdravu kosu, ne smiješ zaboraviti na važnost prehrane. Ne kaže se bez razloga da "prava ljepota dolazi iznutra", a to vrijedi i za kosu. 
 
Znaš li da kosa mjesečno naraste oko 1,25 cm, a godišnje 15 cm? Koliko će brzo rasti ovisi o različitim faktorima kao što su dob, zdravlje, genetika i prehrana. Upravo je prehrana jedna od stvari koju možemo kontrolirati i ne smijemo zaboraviti da konzumiranje namirnica bez pravih nutrijenata može dovesti do gubitka kose. S druge strane, uravnotežena prehrana može pomoći kod rasta kose, ali i njezinog sjaja.

Zato ti donosimo popis namirnica koje će ti pomoći da imaš lijepu i zdravu kosu, ali nemoj zanemariti ni svoje rituale ljepote jer ćeš se osjećati njegovano i ženstveno.
 
Probiotici

Upala u tijelu može ometati normalan rast kose, a neka istraživanja su čak pokazala da se neke upale mogu držati pod kontrolom uz redoviti unos probiotika, koji suzbijaju  štetne učinke. 

Dermatologinja Whitney Bowe za jaču i sjajniju kosu preporučuje unos tri dnevne porcije hrane i pića koji su bogati probioticima. Kefir, jogurt s aktivnim kulturama, kombucha i miso pasta su namirnice koje možeš uključiti u svoju prehranu.(Foto: Pixabay)
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
irija
  • 15.6.2020 16:16:19
  • Bodova: 49711
  • Prijavi
Uzimam sve ove namirnice.