Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Zdravi božićni kolačići koje morate pokušati napraviti

Zdravi božićni kolačići koje morate pokušati napraviti

Najveći izazov će biti da ih odmah sve ne smažete dok su još vrući!

Ne možete zamisliti blagdansko vrijeme bez keksića i finih mirisa cimeta i jabuka koji vas podsjećaju na božićno vrijeme, no ipak biste trebali pripaziti na zdravlje i ne unositi previše šećera u organizam? Ne brinite i ne očajavajte jer postoje razne vrste zdravih božićnih kolačića koje će vam se garantirano svidjeti, te ćete ih poželjeti raditi tijekom cijele godine.

Prednosti zdravih božićnih kolačića su mnogobrojne:
  • Ne morate osjećati grižnju savjesti jer jedete slatkiše
  • Možete dokazati sebi da sve što je zdravo ne mora biti bljutavo, već postoje i mnoge zdrave, a ukusne verzije slastica
  • Brašno i rafinirani šećer možete zamijeniti rižinim šećerom i integralnim brašnom, a margarin kokosovim uljem
  • Spravljajući zdrave kolačiće, naučit ćete mnogo o zdravijim namirnicama koje možete lako integrirati u svoju svakodnevnu prehranu.

KLASIČNI BOŽIĆNI KEKSIĆI

Klasični božićni keksići su hrskavi, okrugli i apsolutno neodoljivi. Možete ih raditi s dodatkom namirnica po svojem vlastitom ukusu, no mi vam donosimo recept s dodatkom brusnice.
 
30 grama smeđeg šećera
2 žlice maslaca
1 banana
1 žlica ekstrakta od vanilije
75 grama integralnog brašna
40 grama zobene kaše
60 grama suhih brusnica

Krenite ih izrađivati tako da pomiješate šećer i maslac, te dodate vaniliju i vilicom potpuno usitnjenu bananu. Skuhanu i pripremljenu zobenu kašu pomiješajte s brašnom, te kada se to sve lijepo spoji dodajte tu smjesu u prvu posudu. Brusnicu i ostale dodatke po vašoj želji (poput čokolade, oraha, lješnjaka, badema, itd.) dodajte na kraju i postavite kolačiće na papir za pečenje. Možete ih oblikovati žlicom ako niste onaj tip kojem sve mora biti „kao po špagi“. U suprotnom, koristite male kalupe i modelatore za oblike koje odaberete. Keksiće pecite 15 minuta na 180 stupnjeva.
1/6
 
Komentari
+2
 
hound
  • 15.12.2018 21:44:52
  • Bodova: 230
  • Prijavi
Trebam probati da bih mogla usporediti
vlaja
  • 13.12.2018 10:30:57
  • Bodova: 6183
  • Prijavi
Nekako su mi ipak draži klasični, kalorični kolačići... :-)
dukija
  • 12.12.2018 18:56:13
  • Bodova: 17479
  • Prijavi
Odlične ideje za božićne kolačiće. Moj favorit su muffini s jabukama i zobeni kolačići. Svakako ću isprobati neke od navedenih recepata.
hgalic
  • 12.12.2018 16:19:15
  • Bodova: 16
  • Prijavi
Maffini s jabukama, zvuči jako dobro! ??
ivas
  • 12.12.2018 11:25:50
  • Bodova: 48483
  • Prijavi
Straighthair, mislim da ću i ja ...
straighthair
  • 11.12.2018 15:00:06
  • Bodova: 13009
  • Prijavi
Mislim da ću ipak ostat vjerna svojim provjerenim, kaloričnim kolačićima :D
kola
  • 9.12.2018 23:19:36
  • Bodova: 8
  • Prijavi
Mislim da će se Božićni kruh peći,malac mi lud za mrkvom.tnx??
sjenica
  • 8.12.2018 17:35:27
  • Bodova: 22577
  • Prijavi
Obožavam kolačiće od đumbira.
shinee
  • 8.12.2018 11:19:26
  • Bodova: 41468
  • Prijavi
moram probati muffine od jabuka
keke38
  • 7.12.2018 18:08:48
  • Bodova: 22314
  • Prijavi
Kolacici od đumbira su mi najprivlacniji