Zdrave paleo grickalice koje možeš jesti bez grižnje savjesti

Zdrave paleo grickalice koje možeš jesti bez grižnje savjesti© Unsplash

7 odličnih prijedloga za zdrave i vrlo ukusne grickalice

Paleo prehrana jedan je od najpopularnijih načina prehrane u posljednje vrijeme, a bazirana je na izvornoj hrani i vrlo je slična prehrani naših davnih predaka prije početka poljoprivredne revolucije.
 
Zdrava je i učinkovita jer izbacuje rafinirane ugljikohidrate, šećere i svu ostalu procesuiranu hranu koja je štetna za ljudsko zdravlje. Paleo prehrana u principu je vrlo jednostavna i temelji se na namirnicama koje obiluju proteinima i zdravim masnoćama, kao što su meso, jaja i ribe.
 
Ako se i sama hraniš na ovaj način ili samo želiš jesti malo zdravije, u nastavku ti otkrivamo nekoliko odličnih ideja za zdrave grickalice temeljene na paleo prehrani koje možeš jesti bez imalo grižnje savjesti.


Foto: Unsplash

Čips od kelja

Kelj je prava supernamirnica i trebao bi biti dio svačije prehrane jer obiluje antioksidantima i mnogim drugim nutrijentima. Čips od kelja možeš nabaviti u trgovini zdravom hranom, no možeš ga i sama vrlo lako napraviti. Odvoji listove i poslaži ih na pleh, prelij maslinovim ulje, začini soli i paprom i stavi na sušenje u pećnicu.


 
 
1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
tikica-
  • 22.6.2019 16:13:15
  • Bodova: 50149
  • Prijavi
Hvala,radije jedem nezdrave grickalice.