Zdrave namirnice koje trebaš uvrstiti u svoju prehranu, a potaknut će detoksikaciju organizma

Zdrave namirnice koje trebaš uvrstiti u svoju prehranu, a potaknut će detoksikaciju organizma© Unsplash

Ove namirnice jačaju organizam te potiču čišćenje tijela od toksina

Svaka promjena godišnjeg doba odlična je prilika za detoksikaciju organizma. Stiže nam jesen i hladnije vrijeme pa je sada idealan trenutak da pripremimo svoj organizam za dolazak hladnijih dana i drugačijeg načina života.
 
S dolaskom jesenske sezone, sve više vremena provodit ćemo u svojim domovima, a manje na svježem zraku. Hrana koju jedemo tijekom hladnijeg razdoblja također je jača, više začinjena pa samim time ima veći utjecaj na naš organizam.
 
Kako bismo se pripremili za sve te promjene koje jesen donosi, dobro je napraviti detoksikaciju odnosno čišćenje organizma. Iako temeljito provođenje detoksikacije podrazumijeva strogi režim prehrane, a u pojedinim slučajevima i savjetovanje s liječnikom, ono što svatko od nas može napraviti je u svoju prehranu ovih dana uvesti određene namirnice koje jačaju organizam te potiču čišćenje tijela od toksina.
 

via GIPHY

Nastoj tijekom ovog perioda jesti što više svježeg voća i povrća, a izbjegavaj procesuirane namirnice, meso, slatkiše, zaslađene sokove i margarin.  Svako jutro natašte popij čašu tople vode s cijeđenim limunom jer će to osvježiti tvoj organizam i potaknuti izbacivanje toksina. Dobro je u prehranu uvrstiti i probiotike koji su, osim za detoksikaciju, odlični i za imunitet. Pij puno biljnih i nezaslađenih čajeva te što više vremena budi na svježem zraku. Fizička aktivnost barem u obliku lagane svakodnevne šetnje također je poželjna.

 
U nastavku ti donosimo popis zdravih namirnica koje bi ovih dana trebala uvrstiti u svoju prehranu jer će potaknuti čišćenje organizma i pripremiti tvoj organizam za dolazak nove sezone, a obiluju vrijednim vitaminima i mineralima.

Foto: Unsplash

Đumbir

Snažni đumbir vrlo je popularan u tretmanima detoksikacije, a vrlo je dobar za čišćenje pluća. Mljeveni se đumbir može dodati u brojna jela, a za čišćenje organizma najbolje je piti čaj od korijena đumbira. Osnažiti će imunitet, poboljšati probavu te eliminirati toksine iz tijela. Svježi đumbir može se također koristiti u raznim jelima i slasticama.
 
 
 
1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2