Zašto svi probiotici nisu isti?

Zašto svi probiotici nisu isti?

Sponzorirani članak

Što su to probiotici? Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije probiotici su živi mikroorganizmi koji – ako se uzmu u dovoljnoj količini – osiguravaju koristi za zdravlje domaćina. To su nepatogeni mikroorganizmi i slični su bakterijama koje se nalaze u probavnom sustavu, gdje postoji vrlo velik broj različitih bakterija, čak 1014. Njihova je zadaća da stvaraju odgovarajuću crijevnu mikrofloru koja štiti naše tijelo od štetnih čimbenika, potiče naš imunološki sustav, pomaže nam u razgradnji hrane i dobivanju hranjivih tvari. Između ostaloga onemogućuju rast štetnih bakterija i tako sprječavaju probavne tegobe.

Profesionalni probiotici u prahu WAYA® prava su kombinacija učinkovitih i raznovrsnih probiotičkih kultura u optimalnim količinama. Budući da sadrže probiotičke kulture različitih vrsta i sojeva, oni djeluju u crijevima na tri razine: na crijevnu mikrofloru, na crijevnu sluznicu i na kraju potiču rad imunološkog sustava. Probiotički prah otopi se u vodi, mlijeku ili jogurtu i ostavi 10 minuta te zatim popije. To je bitno za aktivaciju probiotičkih kultura, čime se osigurava stabilnost koja je potrebna za siguran prolazak kroz kiseli medij želuca.

Svaka serija probiotika u prahu WAYA® redovito se kontrolira u neovisnom laboratoriju Biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani. Time su potvrđene koncentracija i vrste sojeva probiotičkih kultura u proizvodima WAYA®.

Profesionalni probiotici WAYA® sadrže kombinacije probiotičkih kultura koje su ciljano odabrane za prirodnu pomoć kod specifičnih probavnih tegoba:

Specijalni probiotik WAYA® AD preporučuje se svim osobama s poremećenom crijevnom mikroflorom uslijed trovanja hranom i/ili vodom i osobama koje kreću na putovanje.

Specijalni probiotik WAYA® AB preporučuje se svima koji se liječe antibioticima. Uzima se tijekom i nakon liječenja antibiotikom za sprječavanje probavnih tegoba.

Specijalni probiotik WAYA® IT preporučuje se svima koji imaju povremene ili kronične smetnje zbog zatvora.

Probiotici WAYA® primjereni su za cijelu obitelj.

Probiotici WAYA® mogu se kupiti u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Pročitajte više na www.waya.hr.

 
Komentari
+2