Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Voliš maslac od kikirikija? Imamo tri slasna recepta za tebe

Voliš maslac od kikirikija? Imamo tri slasna recepta za tebe© Unsplash

Svakom desertu daje poseban okus, a vrlo je hranjiv i zdrav - u umjerenim količinama

Nekada smo ga viđale samo na američkim filmovima, a prije nekoliko godina maslac od kikirikija postao je vrlo popularan i kod nas pa ga danas možeš pronaći u gotovo svakoj trgovini.
  U američkom je kulinarstvu i tradiciji nezaobilazna namirnica, a maslac od kikirikija odlična je namirnica jer obiluje zdravim masnoćama i proteinima. U maslacu od kikirikija nalaze se brojne hranjive tvari poput vitamina E i B6 te magnezija i kalija koji su dobri za tvoje kosti i mišiće.
 
U nutritivnom je smislu vrlo vrijedan, no i izuzetno kaloričan i upravo iz tog razloga trebaš ga jesti u umjerenim količinama. Zasitan je, a možeš ga koristiti na mnogo načina - možeš ga namazati na kruh, dodati ga u smoothie ili pak ga iskoristiti kao dodatak mnogim zdravim slasticama.
 

via GIPHY

Prilikom kupnje obrati pažnju na sastojke te biraj prirodan i 100%-tni maslac od kikirikija koji u sebi nema dodane šećere niti pak palmino ulje koje je vrlo štetno za tvoje zdravlje.
 
Voliš li jesti maslac od kikirkija te si u potrazi za novim jelima, u nastavku za tebe imamo tri slasna recepta.
 

Foto: Unsplash

Karamele s maslacem od kikirikija



Sastojci:

 
2 velike žlice maslac od kikirikija
250 g datulja
1 šalica vruće vode
1 žlica meda ili drugog zaslađivača po želji
 
Priprema:
 
Očišćene datulje zalij vrućom vodom pa ostavi da odstoji oko 20 minuta. Nakon što su datulje omekšale, prebaci ih u blender, dodaj maslac od kikirikija i zaslađivač. Miksaj dok se svi sastojci ne prožmu i dok smjesa ne postane ljepljiva baš poput karamele. Smjesu prebaci u kalupe ili pak kutiju koju si prethodno obložila papirom za pečenje. Ostavi u zamrzivaču oko 2 sata. Dok se stvrdne, prelij čokoladnom i ponovno stavi u hladnjak na nekoliko sati.
1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
merida
  • 11.2.2020 14:05:00
  • Bodova: 22974
  • Prijavi
Ostalo mi je maslaca od kikirikija pa smišljam što s njim i eto keksići bi se mogli napraviti, a nije ni smoothie loš izbor. Oboje je dobro.
87dea
  • 11.2.2020 13:20:41
  • Bodova: 10264
  • Prijavi
Volim radit americke kekse sa maslacom
sneki2
  • 11.2.2020 11:49:29
  • Bodova: 60536
  • Prijavi
Kao gica prasica - ja sve volim. Pa tako i maslac od kikirikija!
tikica-
  • 11.2.2020 10:24:23
  • Bodova: 46416
  • Prijavi
Tako i ja.
irija
  • 11.2.2020 10:22:49
  • Bodova: 48718
  • Prijavi
Kikiriki volim,ali maslac ne.