Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Supernamirnica maca pomaže podići energiju i poboljšati libido, no ima li negativne nuspojave?

Supernamirnica maca pomaže podići energiju i poboljšati libido, no ima li negativne nuspojave?© Depositphotos

Prah ove biljke ima čudesan utjecaj na naše tijelo, no u nekim slučajevima ipak treba pripaziti

Maca (Maka), biljka koja raste u Peruu u području Anda tisućama je godina u Južnoj Americi (a i šire) poznata po svojim nevjerojatnim ljekovitim svojstvima, a posljednjih nekoliko godina sve se više i više spominje kao jedna od „supernamirnica“.

Prak mace pomaže u reproduktivnom i seksualnom životu žena i muškaraca, odlična je za podizanje imuniteta, poboljšanje raspoloženja, dizanje razine energije, poboljšanje pamćenja i tako dalje.  U današnje su vrijeme provedena  mnoga znanstvena istraživanja, koja su potvrdila njezin široki spektar djelovanja i to na najbolji mogući način.
Kako se dozira i gdje se može nabaviti?

Maca, točnije korijen biljke, konzumira se u obliku praha, koji otprilike sadržava 18 posto proteina, 76,5 posto ugljikohidrata, 5 posto masnoća, 8,5 posto vlakana. Također, sadržava više od 20 vrsta aminokiselina, od toga osam je esencijalnih, 20 vrsta masnih kiselina (laurinska, linolenska, oleinska, palmitisnka, sterainska itd.). Bogata je vitaminima iz B kompleksa, posebno vitaminima B1 i B2 zatim vitaminom C i E, mineralima kao što su kalcij, magnezij, kalij, bakar, cink, fosfor, selen, sumpor, natrij i željezo. Bogata je i fitonutrijentima.

Što se tiče doziranja najčešće se preporučuje konzumacije između jedne i tri žlice na dan. S time da treba početi s jednom, te postepeno povećavati količinu.

Prah Mace može se kupiti u trgovinama sa zdravom hranom te ljekarnama i to u različitim oblicima. Najčešće se prodaje u obliku praha, no postoje pakiranja u obliku kapsula, no ona su nešto skuplja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by October Lotus (@october.lotus) on

1/5
 
Komentari
+2