Superhrana: 10 zdravih opcija koje trebamo jesti svaki dan

Superhrana: 10 zdravih opcija koje trebamo jesti svaki dan© Instagram

Superhrana je postala trend, ali s razlogom jer radi se o nekim od najzdravijih namirnica koje bismo trebali jesti svakodnevno

Iako ne postoji stvarna definicija superhrane, ove namirnice možemo smatrati multitaskerima - hranom koja je prepuna raznih hranjivih tvari koje se bore protiv bolesti i istovremeno je ukusna, kao primjerice borovnice pune antioksidansa.

Budući su neke od supernamirnica pomalo egzotične i skupe da bi se uklopile u našu svakodnevnu prehranu (primjerice - goji bobice), pronašle smo najzdravije supernamirnice koje jednostavno možemo uključiti u svoj životni stil.

Uostalom, nije važno koliko je neka zdrava hrana ako se tu hranu ne jede. Najzdravija prehrana fokusira se na cjelovite namirnice. Puno povrća i voća, cjelovitih žitarica, zdravih proteina i masti. 

Naravno, postoji mnogo drugih odličnih namirnica koje se ne nalaze na ovom popisu (poput leće, banana ili repe), ali ovaj popis je odlično mjesto za temelje, odnosno za početak dodavanja zdrave hrane svojoj prehrani. 
 
BOBIČASTO VOĆE

Sve bobice odličan su izvor vlakana - nutrijenata koji nam svima nedostaje. Vlakna pomažu probavnom sustavu da funkcionira pravilno i održavaju ga zdravim, a također su dobra za naše srce i struk, s obzirom da brzo zasite. 

Sve bobice su odlične za zdravlje stoga ih je najbolje jesti u nekoj kombinaciji. Zimi, kada nije sezona bobičastog voća, potraži ono smrznuto koje je odlično za smoothieje, zobenu kašu ili uz grčki jogurt

Maline (koje su ujedno i jedna od najboljih opcija za gubitak kilograma) imaju jako puno vlakana, čak 8 grama po šalici, a također sadrže i elagičnu kiselinu, spoj koji sadrži svojstva koja pomažu u borbi protiv raka. 

Jednaka količina borovnica ima 4 g vlakana, ali one su pune antocijanina, antioksidasa koji pomažu u očuvanju pamćenja. 

Šalica jagoda sadrži 3 grama vlakana, ali jednaka preporučenoj dozi vitamina C. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharing Delicious Recipes ???? (@recipesofholly) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glowing Plants | Vegan Recipes (@glowingplants) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by J o s e (@naturally.jo) on

1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2