Spirulina Pacifica - „superhrana“ iz oceana za snažniji imunitet

Spirulina Pacifica - „superhrana“ iz oceana za snažniji imunitet

Spirulina Pacifica, prirodni dodatak prehrani od mikroskopske alge, prava je riznica minerala i vitamina

Spirulina je drevna „superhrana iz oceana“ koju su cijenili još u doba Azteka. Dobar glas širi se i dan danas. Sadrži vitamine A, K, B12, klorofil, enzime i lako probavljivo željezo uz ostale vrijedne nutritivne sastojke. Nije ni čudo da je NASA i Europska svemirska agencija istražuju kao idealnu hranu za astronaute.

Nutrex Spirulina Pacifica prirodni je dodatak prehrani od mikroskopske alge, koja se uzgaja i obrađuje bez pesticida i drugih štetnih tvari u nezagađenim vodama Pacifika. Beta karoten, klorofil, vitamini B skupine, cjeloviti proteini, gamalinoleinska kiselina te mnoštvo minerala i enzima zaslužni su za njezin drugi naziv: „superhrana“. Izuzetno je djelotvorna kod fizičke i mentalne iscrpljenosti,  a u samo 3 grama nalazi se 60% proteina te više antioksidansa i protuupalnih hranjivih tvari od čak 5 porcija svježeg povrća.


Bogata riznica minerala i vitamina

Hranjivi sastojci u Spirulini Pacifici nalaze se u svom izvornom obliku, od čega izdvajamo znatnu količinu organskog, biološki složenog željeza i selena te važnu omega-6 masnu kiselinu, koje nedostaje u tradicionalnoj prehrani pa ju moramo dodatno unositi u organizam. Sadrži i čak 5% više kalcija od neprerađenog mlijeka, 3x više bjelančevina od ribe, peradi i crvenog mesa, te 25% više beta karotena od mrkve.


Djelotvorna pomoć kod redukcijskih dijeta

Zbog svoje velike hranjivosti, a male kalorijske vrijednosti, može biti djelotvorna pomoć  pri gubitku prekomjerne težine. Uzimate li ju prije obroka konzumirat ćete manje hrane, a između obroka smanjuje osjećaj gladi. Ne izaziva opasne nuspojave niti ovisnost. Glad se javlja kada su rezerve glukoze i aminokiselina niske pa ih je potrebno držati visokima, a upravo složeni šećeri iz Spiruline Pacifice povećavaju razinu glukoze u krvi. Aminokiselina fenilalanin smanjuje apetit, jer djeluje na centar za apetit u mozgu.


Kome je namijenjena Spirulina Pacifica

Posebno se preporučuje sportašima i rekreativcima jer djeluje kao „energetski booster“ te je prirodan izvor izvor minerala i vitamina pa se preporučuje osobama oslabljenog imuniteta te svima na redukcijskim dijetama, a ako se upravo oporavljate od bolesti, uz Spirulinu će oporavak biti mnogo brži.

Više pronađite na www.biobio.hr
 
Komentari
+2
 
candymakeup
  • 5.10.2014 17:29:43
  • Bodova: 46
  • Prijavi
Pogledajte blog: candymakeupgirl.blogspot.com