Probiotičko čudo koje štiti zdravlje žena

Probiotičko čudo koje štiti zdravlje žena

Mnogi stručnjaci potvrđuju kako je ravnoteža crijevne flore ključ dobrog imuniteta i zdravlja.

Fermentirana hrana biljnog podrijetla najbolja je podrška crijevnoj flori, a mi smo pronašli namirnicu koja osim što nosi titulu probiotičkog čuda, donosi i obilje izoflavona neophodnih za žensko zdravlje.

Brojne studije pokazuju (Glenville, 2004.) da sojini izoflavoni, fitoestrogeni (supstance biljnog podrijetla slične estrogenu) smanjuju simptome menopauze, čuvaju kosti i sprečavaju osteoporozu. Japanski su istraživači analizirali prehranu i snagu kostiju 500 žena koje su prošle menopauzu i otkrili da su one koje su konzumirale više soje imale gušće i snažnije kosti. Te su žene također imale manje problema sa zglobovima i leđima.

Istraživanje predstavljeno u srpnju 2002. godine dokazalo je da soja i proizvodi od soje ne potiču diobu stanica dojki. Prema znanstvenicima pri tri znanstvene institucije – Cancer Research UK u Londonu, National University of Singapore i US National Cancer Institute u Bethesdi u državi Maryland, soja smanjuje rizik od raka dojke. Žene koje konzumiraju fermentirane proizvode od soje izložene su 60% manjem riziku od raka dojke od žena koje ne jedu sojine proizvode.

Međutim, da bi imali blagotvoran utjecaj na tijelo, važno je konzumirati fermentirane i ekološki uzgojene proizvode od soje.

Oprez! Birajte ekološke proizvode od soje
Zbog visokog rizika od genetske manipulacije ove mahunarke te zagađenosti pesticidima, beskompromisno treba birati sojine proizvode koji imaju certifikat ekološkog uzgoja, a najveće dobrobiti imat ćete konzumirate li fermentirane sojine proizvode.
Na zapadu Francuske, u Bretanji, već nekoliko desetljeća djeluje obiteljska tvrtka, u nas poznata po veganskom brandu Sojade koji predstavlja proizvode od najkvalitetnije francuske soje s ekološkim certifikatom. Upravo je njihov fermentirani veganski jogurt zbog obilja proteina i probiotika te najviših standarda ekološke proizvodnje, ali i fer odnosa s partnerima uzgajivačima, najčešći izbor onih koji žele siguran i ukusan proizvod od soje.


„Ako želite biti sigurni u podrijetlo i kvalitetu soje, morate imati blizak odnos s partnerima uzgajivačima, morate ih posjećivati, biti ondje u vrijeme sjetve i žetve... Našim kooperantima plaćamo cijenu iznad tržišne jer cijenimo njihovu sirovinu i želimo poslovati društveno odgovorno.

Mi smo i dalje obiteljska tvrtka „po mjeri čovjeka“, ne pripadamo multinacionalnoj kompaniji. Stoga i surađujemo s lokalnim obiteljskim gospodarstvima kojima je stalo očuvati vlastiti okoliš. Na taj način od sadnje do našeg jogurta, znamo što se događalo sa sojinim zrnom, tko ga je proizveo i kako", ističu u Sojadeu.

Nije tajna da svi sojini jogurti nemaju isti okus, a okus Sojade voćnih jogurta je specifičan i superioran, slažu se fanovi Sojadea.
"Od samog početka, sami radimo pulpu za jogurte. Vjerujem da smo jedini proizvođač koji to radi. Ali razlika u okusu je ogromna, nego kad bismo kupovali gotovu smjesu. No, za dobar okus važan je i proces proizvodnje napitka od soje, koji se kod svakog proizvođača razlikuje, a mi smo naš patentirali. U krugu tvornice imamo i vlastiti izvor vode, koju koristimo za ispiranje i namakanje zrna."

5 dobrih razloga da uvrstite veganski sojin jogurt u svakodnevnu prehranu:

1. Fermentacijom se uvećava hranjiva vrijednost soje.
2. Dragocjeni enzimi bujaju tijekom procesa fermentacije te stvaraju okruženje puno probiotika, enzima i minerala važnih za zdravlje i ljepotu.
3. Fermentacijom dolazimo do dragocjenih veganskih probiotika koji će nam pomoći pri eliminaciji toksina - čišćenje iznutra prema van.
4. Fermentirana hrana smanjuje želju za slatkim i čini nas sitijima.
5. Posljedica redovitog unosa fermentirane hrane je snažan imunitet i zdrav metabolizam.

Sojade fermentirane proizvode od soje potražite u bio&bio trgovinama.
 
 
Komentari
+2
 
xerinija
 • 17.6.2018 10:20:36
 • Bodova: 72223
 • Prijavi
Hm... ne vjerujem člancima koji su zapravo - reklama.
irija
 • 12.6.2018 8:46:12
 • Bodova: 50436
 • Prijavi
Pijem sojino mlijeko povremeno,a jogurt mi ima grozan okus.
malikekoserk1
 • 11.6.2018 14:56:32
 • Bodova: 23108
 • Prijavi
Zvuči stvarno super , treba isprobati.
caprica6
 • 11.6.2018 12:55:38
 • Bodova: 7693
 • Prijavi
Vmarina, naravno da će proizvođač hvaliti proizvod. Njima je do novaca, a ne do zdravlja kupaca.
caprica6
 • 11.6.2018 12:53:51
 • Bodova: 7693
 • Prijavi
Soja, sama po sebi ne bi bila loša da je nema svugdje. A tako i fitoestrogen. Zapravo živimo u doba kada ženama fali progesterona, a ne estrogena. Fitoestrogen se čak nalazi i u vodi iz pipe koju pijemo. Upravo iz tog razloga soju izbjegavam gdje god stignem.
vmarina
 • 11.6.2018 10:26:27
 • Bodova: 50889
 • Prijavi
Soja, s jedne strane je kude, a s druge hvale...