Prirodna čarolija – poboljšajte svoje zdravlje pomoću prirode

Prirodna čarolija – poboljšajte svoje zdravlje pomoću prirode

Poboljšajte zdravlje na prirodan način, bez tabeta i sirupa

Tražite li prirodan način da poboljšate zdravlje bez tableta i sirupa? Ako tražite, probajte slijedeće načine:

Zadržite tu melodiju

Pjevajte kad ste sretni, ali i kada vam nije do pjevanja. Ako ne volite pjevati ili nemate sluh, probajte pjevušiti. Vrijedno je pokušaja, osobito sada kad su švedski znanstvenici otkrili da je pjevušenje izvrstan način za poboljšanje disanja. Oni kažu da je pjevušenje osobito blagotvorno kod onih koji pate od sinusitisa, kad su vam sinusi začepljeni ili upaljeni. Samo pjevušenjem pjesmice možete pomoći zraku da struji oko tih osjetljivih sinusa i nazalnih puteva, držeći ih podalje od iritacija. Zato pronađite omiljenu pjesmu i počnite pjevušiti.

Voda života

Može biti besplatna, ali usprkos tome, još uvijek ne pijemo dovoljno vode. Osim što nećete dehidrirati, a koža će vam biti čista, znanstvenici su otkrili još jednu dobrobit vode – sprečavanje srčanih bolesti. Zapravo, žene koje su pile više od 5 čaša vode dnevno, imale su 40% manju vjerojatnost da umru od srčane bolesti, od onih koje su popile samo 2 ili čak manje čaša vode dnevno. Također oni koju su pili dosta količina drugih pića, poput kave, čaja ili cole, povećali su 2,5 puta rizik od obolijevanja od fatalnih srčanih bolesti. Sve se svodi na to da je voda još uvijek najbolja za hidratiziranje tijela i za probleme sa krvotokom, koji vode srčanim bolestima, a postoji vjerojatnost da su povezani sa dehidracijom. Zato natočite čašu vode.

Sijte sjeme

Nutricionisti preporučaju da dopunimo prehranu sa sjemenkama. Bez obzira što su malene, ovo sitno drago kamenje je izvrstan izvor željeza, kalcija i sl. a imaju mnogo pozitivnih utjecaja na tijelo. Evo prikaza sjemenki koje su dobre za vas:

Sjemenke suncokreta

Masne kiseline u suncokretovim sjemenkama su odlične za snižavanje krvnog tlaka, koji može dovesti do moždanog ili srčanog udara. Isto tako bolji su izvor proteina od mesa.

Sjeme lana

Prirodan je laksativ i odličan način za snižavanje kolesterola. Sjemenke lana su bogate omega-3 masnim kiselinama i antioksidantima, za koje znanstvenici tvrde da mogu pomoći ljudima sa bolesti kože lupusom te poboljšati funkcije bubrega.

Sjeme celera

Sadrži  kurmarin, koji pomože kod zadržavanja vode. Također je vrlo koristan ako imate reumatoidni artritis, ublažavajući bolne otekline zglobova koje uzrokuje zadržavanje tekućine u tijelu.

Sjeme piskavice

Ovo sjeme može sniziti razinu šećera u krvi, što je jako korisno za ljude sa dijabetesom. Blagi začin umiruje bolove u trbuhu te potiče proizvodnju mlijeka kod dojilja.

Sjeme sezama

Ovo je izvrstan izvor kalcija ako ne pijete dovoljno mlijeka, a sadrži i mnogo cinka koji je dobar za jačanje noktiju i borbu protiv prehlade. Sjeme sezama je dobar izvor E vitamina, koji može pomoći u sprečavanju bolesti srca i raka.

Sjemenke možete grickati, jesti ih uz doručak sa müslima ili ih dodati u salatu kao začin te ih tako dodati u svakodnevni jelovnik i dobit ćete izvrstan prirodan poticaj zdravlja.

 
Komentari
+2
 
astoria
  • 14.8.2009 8:02:13
  • Bodova: 25884
  • Prijavi
Nemam naviku da kupujem sjemenke, iako znam koliko su zdrave.