Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Preskačite sve, ali doručak nikad ne!

Preskačite sve, ali doručak nikad ne!

Donacija od pola tone Nestlé Nesquik žitarica Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj

S naglaskom na važnost zdravog doručka od najranije dobi, u hotelu Regent Esplanade u Zagrebu održan je doručak s novinarima pod naslovom „Preskačite sve, ali doručak nikad ne!“.
Predavanja o važnosti zdravog doručka održale su: dr.sc. Darija Vranešić Bender, direktorica konzultantske tvrtke Vitaminoteka i nutricionistica Centra za kliničku prehranu KBC-a Zagreb i Laure Jolly-Zarrouk, Ph.D., Nutrition Manager iz CPW South West Europe, Nestlé & General Mills.

U sklopu kampanje predstavljeno je i novo zaštitno lice kampanje za Nestlé Nesquik žitarice – glumica Bojana Gregorić Vejzović. Ovom prilikom je u ime Nestlé žitarica Bojana Gregorić Vejzović predala donaciju u iznosu od pola tone Nestlé Nesquik žitarica Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj koju je preuzela Diana Vukman, voditeljica prehrane u Klinici za dječje bolesti.

„Vjerujem kako sve počinje s dobrim doručkom i to je razlog zašto svojem sinu dajem Nestlé Nesquik žitarice. Obogaćene su s 10 vitamina i minerala i napravljene su sa cjelovitim zrnom. On obožava taj Nesquik čokoladni okus. To je doručak kojem vjerujem. Mom će sinu zasigurno pružiti sjajan početak dana”, naglasila je Bojana Gregorić Vejzović kao zaštitno lice kampanje za Nestlé Nesquik žitarice.


O važnosti zdravog doručka dr.sc. Darija Vranešić Bender je ovom prilikom rekla: „Prema rezultatima istraživanja HBSC i HZJZ 60,2 % dječaka i 53,7 % djevojčica u dobi od 11-15 godina u Hrvatskoj svakodnevno doručkuje tijekom radnih dana. Vikendom je situacija nešto bolja, pa tada 82,6 % dječaka i 81,2 % djevojčica redovito doručkuje. Redoviti doručak je navika koja pridonosi optimalnom zdravlju cijele obitelji. Djeca koja doručkuju imaju bolju koncentraciju, postižu bolje rezultate na testovima te lakše održavaju normalnu tjelesnu masu dok se odrasli koji doručkuju lakše nose s obavezama i stresom na poslu. Izostavljanje doručka dovodi se u vezu s općenito neadekvatnom prehranom i pojavom kroničnih bolesti. No, nije samo važno doručkovati već je i vrlo bitno pomno odabrati nutritivno vrijedne namirnice poput integralnog peciva ili žitnih pahuljica, mlijeka i mliječnih proizvoda te voća ili voćnog soka.”
 
„Doručak je važan obrok u danu. Nestlé žitarice za doručak napravljene su sa cjelovitim zrnom, a uz mlijeko i voće, jednostavno je imati hranjiv i uravnoteženi doručak za dobar početak dana”, izjavila je Laure Jolly-Zarrouk iz Nestlé & General Mills.

Nestlé Nesquik žitarice napravljene su sa cjelovitim (integralnim) zrnom žitarica, obogaćene s 10 vitamina i minerala te bogate vlaknima. Nestlé Nesquik hrskave žitne loptice s okusom čokolade pružaju djeci ukusan i hranjiv obrok.
T.T.
 
Komentari
+2
 
inesska
  • 16.9.2011 10:27:59
  • Bodova: 82302
  • Prijavi
Lijepo. :-)