Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Predstavljen Detox sprej: prvi proizvod za detoksikaciju voća i povrća

Predstavljen Detox sprej: prvi proizvod za detoksikaciju voća i povrća

Detox sprej je prvi proizvod takve vrste u Hrvatskoj i u Europi

Danas je u Hrvatskom udruženju menadžera i poduzetnika - CROMA, održana press konferencija na kojoj je predstavljen Detox sprej, inovativni hrvatski proizvod koji je na tržište izbacila hrvatska tvrtka Green Planet Production početkom 2016. godine. Detox sprej je proizvod za detoksikaciju voća i povrća, koji s voća i povrća otklanja čak do 90% nečistoća koje dolaze putem raznih tretmana prilikom uzgoja, skladištenja i transporta namirnica. Detox sprej je prvi proizvod takve vrste u Hrvatskoj i u Europi.

Green Planet tim stvorio je potpuno prirodan proizvod koji dokazano i učinkovito s lišća i svih površina voća i povrća uklanja zaostale kemikalije kojima se oni obilato tretiraju tijekom uzgoja i skladištenja (pesticide, herbicide, voskove, itd.). Ovo je jedinstveni proizvod na hrvatskom i svjetskom tržištu, laboratorijski je testiran, 100% prirodan i ekološki. Ne sadrži deterdžente niti otapala te bez ikakvih štetnih nuspojava čini hranu nutritivno kvalitetnijom, što je preduvjet za dobro zdravlje. 

Proizvod se može kupiti u maloprodaji za što je zaslužna tvrtka Orbico koja je generalni zastupnik i distributer za Hrvatsku (Muller, Kaufland, Billa, Bauhaus), sa skorim plasmanom i u zemlje regije i u ostale zemlje gdje je Orbico prisutan sa svojim distributivnim kanalima (18 zemalja).
 

„Odlučili smo se na distribuciju Detox spreja iz razloga što smatramo da takav jedinstven proizvod ima veliki potencijal te na tržištu ne postoji niti jedan sličan proizvod. Smatramo da je ovaj proizvod potreban u svakom kućanstvu i u svakodnevnoj upotrebi jer je zbog svojeg ekološkog sastava savršen.“ Dalibor Krmpotić, brand manager.

Vlatko Kalapoš, glavni direktor Green Planet Productiona rekao je da je proizvod nastao iz potrebe, jer godinama slušamo o pretjeranom tretiranju voća i povrća raznim tvarima koje nisu prirodnog sastava te je dipl. ing. Zvonko Šalek napravio inovativnu formulu nastalu na temelju starih narodnih recepata i uobličio je u jedan moderan inovativan proizvod koji se danas može kupiti u maloprodajnim trgovinama (Muller, Kaufland, Billa, Bauhaus). Tijekom procesa dobivanja dozvola proizvod je prošao niz analiza i provjera kojima je dokazana njegova učinkovitost.  

Dipl.ing. Zvonko Šalek, direktor razvoja i proizvodnje Green Planet Productiona, nadovezao se na stvaranje proizvoda i rekao da je za njegovo stvaranje napravljeno niz eksperimenata da bi se dobila idealna formula, omjer prirodnih sastojaka koje su naše bake nekada koristile za pranje voća i povrća. Ti sastojci su između ostalog limunska kiselina, ocat i soda koje u jednoj idealnoj kombinaciji daju učinkovitu formulu ovog proizvoda. Spomenuo je da se proizvod lako koristi, povrće i voće se prska i nakon 5 minuta djelovanja ispire se čistom vodom. Detox sprejem se tretiraju toksične tvari na površini proizvoda. 

Dr. Branka Kandić-Splavski, spec. obiteljske medicine, stručna suradnica Green Planet Productiona osvrnula se na kumulativni učinak koji imaju dugotrajni tretmani tretiranja  herbicidima, pesticidima te fungicidima kod uzgoja na tlo i čovjeka. Naglasila je kako je Detox sprej olakšavajuća okolnost u tom procesu gdje pri detoksikaciji Detox sprejem te sastojke uspješno uklanjamo.

Branimir Dolibašić, nutricionist, naglasio je kako se danas teško može utvrditi porijeklo namirnica, kao i onih zaštitnih sredstava kojima se one tretiraju, pa je Detox sprej jedan među korak koji nas može osloboditi barem jednog dijela briga o količini unosa neželjenih tvari s voća i povrća u naš organzam - pesticida, fungicida i herbicida. Ti su sastojci na bazi fosfora odnosno klora i napadaju od mikro organizama do kukaca, pa na taj način štite namirnice. Kako su to tvari koje nisu prirodni spojevi i ne želimo ih u našem organizmu, one sa sobom donose opterećenje (toksini i kontaminati) koje tijekom života konzumacijom namirnica nakupljamo u velikom broju u našem organizmu.
 

 

 
Korist ovog proizvoda naglasio je Dolibašić, je u tome - što površinskim tretiranjem voća i povrća čistimo mjesto rizika za unos najvećeg dijela toksina. Što se tiče hranjivih svojstava, Branimir Dolibašić je kazao da Detox sprej sadrži obične kemijske tvari prirodnog porijekla koje su poznate našem tijelu, a učikovite su u detoksikaciji. Pet minuta tretiranja Detox sprejem dovoljno je za topljenje štetnih tvari, a ova instant aplikacija u spreju s lakoćom se koristi i brza je za uporabu. 
 
Komentari
+2
 
dharma
 • 12.2.2016 15:57:40
 • Bodova: 6
 • Prijavi
U članku piše da je proizvod od sode, octa i linunske kiseline. :)
bluna
 • 5.2.2016 12:09:50
 • Bodova: 31505
 • Prijavi
Ma dajte najte. Umjetna gnojiva, pesticidi i što se sve ne upotrebljava pri uzgoju povrća i voća, prodire u pulpu, u "meso" ploda. Ono što se nalazi na kori perem vodom kojoj dodajem jabučni ocat te veliku žlicu sode bikarbone koju kupujem u ljekarni. Držim povrće/voće u tome par minuta, onda dobro operem pod mlazom mlake vode i to je to. Toliko nas svi truju i tako je zagađena voda, zrak i zemlja, da mi malo možemo učiniti. Da ne govorim o tome da je zloglasni Monsanto donirao Hrvatskoj sjeme krastavaca, rajčica, kupusa, kukuruza...i da nas nitko istinito ne obavješćuje niti o otrovima niti o GMO sjemenu koje nam svi svakodnevno zdušno prodaju pod zdravo i ukusno za vašu djecu i vas. I sada čudotvorni spray. Koliko brige za nas.
mjuza7
 • 4.2.2016 22:21:44
 • Bodova: 12452
 • Prijavi
E da mi je pročitati sastav na boci...
kuota
 • 4.2.2016 20:38:44
 • Bodova: 19466
 • Prijavi
Gluposti. Koji sprej nije kemija, osim ako nije obična voda u njemu. A komentari doktora i nutricionista su čista propaganda i korist.
jmatic
 • 4.2.2016 16:54:14
 • Bodova: 2604
 • Prijavi
Ja sam vise puta cula na televiziji u kuharskim emisijama da ako hoces pojest nesto od voca prvo ga stavi par sekunda pod mlaz vruce vode, onda ga operes rukama jos malo u hladnoj vodi i to je to. To radim stalno i netrebaju mi nikakvi preparati.... cisto prirodno i ne steti
mikica61
 • 4.2.2016 16:40:07
 • Bodova: 119076
 • Prijavi
ne vjerujem
visnjicanina
 • 4.2.2016 16:09:55
 • Bodova: 62740
 • Prijavi
Moš misliti.Opet neka kemikalija.Kemija na kemiju.Potopiti voće i povrće u otopinu sode bikarbone,to je jedini detoks koji priznam.I uzgojiti sam,ako možeš.
Moderator
-blackswan-
 • 4.2.2016 15:21:40
 • Bodova: 71350
 • Prijavi
i tu su našli način da zarade, ccc...ako se ne varam to bi trebao biti tzv. otpadni enzim, ali ne vidim nigdje sastav tog spreja, pa ne mogu sa sigurnošću reći...