Ove proizvode izbaci iz prehrane. Mogu oslabjeti tvoj imunitet i učiniti te podložnijom koronavirusu

Ove proizvode izbaci iz prehrane. Mogu oslabjeti tvoj imunitet i učiniti te podložnijom koronavirusu© www.profimedia.hr

Jedan od načina da se se zaštitimo od koronavirusa jest osigurati da iz prehrane izbacimo svu nezdravu hranu koja nam može oslabjeti imunitet

Svaki dan svjedočimo sve većoj panici, ali i promjeni u našim svakodnevnim životima koje su posljedica pandemije novog koronavirusa.

Zasad ne postoji lijek, a znanstvenici užurbano rade na pokušaju pronalaska antvirusnog lijeka ili cjepiva koje može spriječiti ili liječiti COVID-19. 
Činjenica jest da je koronavirus zarazan i da te imunološki sustav može od njega zaštititi. Jačanje imuniteta pružit će ti mogućnost borbe protiv novog virusa. 
 
Postoje brojne namirnice koje svakodnevno konzumiramo, a koje mogu oštetiti i oslabjeti naš imunitet i učiniti nas ranjivijima na koronavirusEvo nekoliko namirnica i prehrambenih proizvoda koje bi trebale izbaciti iz prehrane kako biste ostale zdravi i zaštitile svoj imunološki sustav usred pandemije koronavirusa.

1. Alkohol

Možda ste čule da rakija liječi sve pa tako i koronavirus - ali to definitivno nije tako. Alkohol ometa tvoje prirodne tjelesne funkcije i slabi imunitet, pa je zato važno biti oprezan i ograničiti svoju konzumaciju.

2. Kofein


via Giphy

Jedna šalica kave neće nanijeti tijelu nikakvu štetu, ali redovito konzumiranje kofeina može ti dati energiju, ali i hormonsku neravnotežu i samim time oslabjeti imunološki sustav.

3. Šećer

Prehrambeni proizvodi i pića koji sadrže umjetni ili dodani šećer mogu biti štetni za organizam, ali osim toga mogu imati i dugotrajan utjecaj na metabolizam, kao i imunitet i čine te podložniijom koronavirusu.

4. Brza hrana


via Giphy

Sigurno si došla, ili ćeš doći, u napast da naručiš neki fast food, ali probaj se oduprijeti toj želji. Svi znamo koliko je nezdrava brza hrana, ali osim uobičajenih nuspojava redovitog konzumiranja omiljenog hamburgera i pizze, također može našteti imunitetu jer mijenja način na koji on reagira na prijetnje.

5. Prerađena hrana

Prerađeni prehrambeni proizvodi sadrže rafinirane sastojke, kao i umjetne spojeve i kemikalije koje nisu dobri za naše zdravlje imogu uzeti danak na imunološkom sustavu.

 
Komentari
+2