Ove grickalice su vrlo ukusne, a potaknuti će sagorijevanje kalorija

Ove grickalice su vrlo ukusne, a potaknuti će sagorijevanje kalorija© Unsplash

7 slasnih prijedloga

Pokušavaš li smršavjeti ili si na nekakvoj dijeti, grickanje nezdravih namirnica između obroka može biti jedna vrlo nezdrava navika. Na svu sreću, postoje i mnoge zdrave grickalice koje možeš uvrstiti u svoju rutinu, a koje su vrlo ukusne te obiluju zdravim sastojcima.
 
Nutricionisti savjetuju jesti više obroka na dan, ali u manjim količinama pa je upravo uvođenje takvih međuobroka vrlo dobra stvar jer će to osigurati da budeš sita i da ne posežeš za nezdravom hranom. Pritom trebaš obratiti pažnju na namirnice koje ćeš jesti kao snack između obroka. Dakle, nema čipsa i slatkiša, već umjesto toga biraj zdravi snack koji će smanjiti glad i opskrbiti te zdravim nutrijentima poput proteina i vlakana.
 
 
Ako si u potrazi za zdravim, a ukusnim grickalicama koje će potaknuti i sagorijevanje kalorija, u nastavku za tebe imamo nekoliko odličnih prijedloga.
 
Foto: Unsplash

Avokado sa zrnatim sirom

Kad je u pitanju zdrava hrana, avokado se vrlo često spominje i to s razlogom. Riječ je o izuzetno vrijednoj namirnice koja obiluje zdravim masnoćama i koja će zadovoljiti glad te ti pomoći da ostaneš zdrava. Uz kriške avokada možeš dodati i nekoliko žlica zrnatog sira koji obiluje proteinima, malo začiniti i imati ćeš vrlo ukusan, a zdrav i kvalitetan međuobrok.
 

 
 
1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2