Kako vam hrana koju jedete može pomoći u liječenju dijabetesa?

Kako vam hrana koju jedete može pomoći u liječenju dijabetesa?

Svaka hrana je lijek. Ono što jedete je vrlo važno sa stanovišta vašeg zdravlja. Ne postoje precizne metode i lijekovi kojima možete izliječiti dijabetes. Zapravo, savršeni lijek za dijabetes tek moraju pronaći. Ali ayurvedska medicina je mnogo bliže točki izliječenja dijabetesa. Ako ništa drugo, barem ga pomoću ayurvedske medicine možete kontrolirati.
Primarna briga u kontroli dijabetesa je da pazite da vam razina šećera ne prijeđe preporučenu razinu. Ovo znači da morate izbjegavati određene tipove hrane, te morate redovito uzimati onu hranu koja je dobra za kontroliranje dijabetesa.

Ukratko, morate se u cijelosti odreći brze hrane i obrađene hrane. Izbjegavajte slatkiše, glukozu, voćni šećer, kolače, sladoled. čokoladu, gazirana pića, kreme i prženu hranu. Bijeli šećer i bijelo brašno također mogu uzrokovati pogoršanje zdravlja pacijenata sa dijabetesom. Sve što sadrži štetne konzervanse ili previše soli mora se izbjegavati. Pušenje i alkohol su također tabu. Da zaključimo, vaša prehrana je vaš lijek.

Umjesto običnog čaja, kupite zeleni čaj, čaj od peršina i lišća borovnice. Skuhajte grah kidney i popijte vodu u kojoj se kuhao – pokazao se vrlo dobrim u liječenju dijabetesa. Zamijenite bijeli šećer sa smeđim, medom ili datuljama. Uzimajte u umjerenim količinama neoljuštenu rižu i klice. Masti poput maslinovog ulja ili ulja od kikirikija su dobre u liječenju dijabetesa. Pijte mnogo vode, najmanje 8 do 10 čaša dnevno. Ako možete, konzumirajte u velikim količinama sirovo povrće. Kuhana hrana brzo diže razinu šećera u krvi. Osim toga, kuhanjem se uništavaju vitamini, enzimi i minerali u voću i povrću.

Pravi tretman za dijabetes je voće koje jedete. Uzimajte grejp, borovnice, smokve, kivi i citrusno voće, te prirodni sok od naranče. Neka vam to bude doručak. Što se tiče povrća, luk, češnjak, rotkvica, krastavac, mrkva, rajčica i kupus su izvrsni u liječenju dijabetesa.
Slijedeći važni dio prehrane je konzumiranje onog voća i povrća koji imaju mnogo vlakana. Takva hrana smanjuje potrebu za inzulinom, zbog toga jer polako otpušta energiju u tjelesne stanice. Prehrana bogata vaknima znači više kroma koji je također vrlo koristan u liječenju dijabetesa.

Namočite 50 grama sjemenki piskavice (grčke djeteline) u čašu vode preko noći i popijte vodu rano ujutro, nakon što ste se u njoj zdrobili sjemenke. Ako vam je to teško popiti, dodajte žlicu meda. Napravite raspored, ovisno o stupnju vašeg dijabetesa.

 
Komentari
+2
 
mikica61
  • 17.2.2015 14:46:53
  • Bodova: 125759
  • Prijavi
odličan članak
bijela100
  • 17.8.2012 12:24:11
  • Bodova: 16236
  • Prijavi
eh,sve je to ok,al covjek je od takve prehrane stalno gladan,nazalost secerasi se moraju pridrzavati pravilne ishrane al to je jako tesko,moj muz se upocetku od straha pridrzavao al sto dalje sve manje,jer non stop osjeca glad