Idealne za mršavljenje: 25 namirnica koje trebaš uvrstiti u svoju prehranu želiš li izgubiti na težini

Idealne za mršavljenje: 25 namirnica koje trebaš uvrstiti u svoju prehranu želiš li izgubiti na težini© Pexels

Kako bi se zdravo hranila, a pritom izgubila na težini, izdvojile smo nekoliko namirnica koje moraš uvrstiti u svoju prehranu - od povrća i sjemenki do ribe i cjelovitih žitarica

Ako naporno radiš na gubitku kilograma, ali vaga to nikako ne pokazuje, možda je vrijeme da obratiš pažnju na sastojke i namirnice koje se nalaze u tvojoj kuhinji. Neke od najboljih namirnica koje će ti pomoći da izgubiš višak kilograma su one s visokim sadržajem vlakana. Vlaknasta hrana nije lako probavljiva; ona ti pomaže da se nakon obroka osjećaš vrlo sito te pomaže pri reguliranju razine šećera u krvi. Uz to, vlaknasta hrana često sadrži manje kalorija.
 

Čak i ako usvojiš strogu prehranu bogatu vlaknima, ključno je shvatiti da ne postoji niti jedan sastojak ili napitak koji možeš konzumirati kako bi izgubila na masnoći. Smršavit ćeš samo usvajanjem cjelovite prehrane, uz umjereno vježbanje. Važno je eliminirati prerađenu hranu s visokom količinom natrija i ostalih slatkih sastojaka, važno je ostati hidratiziran i u prehranu uključiti hranu bogatu vlaknima jer će to pomoći u probavi i ubrzati metabolizam.

Kako bi se zdravo hranila, a pritom izgubila na težini, izdvojile smo nekoliko namirnica koje moraš uvrstiti u svoju prehranu - od povrća i sjemenki do ribe i cjelovitih žitarica.


 
Maslac od kikirikija

Maslac od kikirikija u sebi sadrži 8 grama proteina i 4 grama vlakana po obroku, što ga čini idealnim međuobrokom koji će ti pomoći da se osjećaš sito i zadovoljno. Kikiriki je bogat i aminokiselinom koja poboljšava protok krvi kroz tijelo pomažući da se krvne žile "opuste" - a sve to može pomoći u ublažavanju zadržavanja tekućine.

(Foto: Pexels)
1/25
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
angel0000
  • 4.8.2020 1:47:04
  • Bodova: 75300
  • Prijavi
Ali 25 stranica , toliko o našim željama i prijedlozima ...
angel0000
  • 4.8.2020 1:46:14
  • Bodova: 75300
  • Prijavi
Mislim da su sve te namirnice više manje uvrštene u uravnoteženoj prehrani , ....