Hrana koju ne bi trebala jesti nakon tridesete

Hrana koju ne bi trebala jesti nakon tridesete© Pexels

Ima li hrana doista veze s tvojim godinama? Jesi li ikada mislila da je moguće povezati prehranu i činjenicu koja odaje tvoju dob?

Neka znanstvena istraživanja ukazuju na to da je prehranu svakako potrebno mijenjati tako kako stariš. Nakon tridesete godine, znanstvenici ističu da bi bilo dobro da pripaziš na nezdravu, jako zašećerenu hranu i mnoge nezdrave sastojke poput konzervansa i raznih aditiva koji se koriste u pipremi hrane koju većina nas svakodnevno konzumira i kupuje u supermarketima.

Voćni jogurt

Voćni jogurt je jedna od namirnica koja u velikoj mjeri obiluje šećerima. Pretjerano konzumiranje šećera nije dobro ni u kojoj životnoj dobi, a osobito ne nakon tridesete godine kada tijelo prirodno počinje brže starjeti i gubiti elan kakav je imalo do tada.

Isprobaj recept za domaći voćni jogurt, koji je jednako fin ako ne i finiji, a definitivno puno zdraviji!
 

Soja

Soja je sastojak koji je naizgled zdrav, no zapravo je genetski modificiran što za sobom povlači mnoga pitanja o učincima ove namirnice. Velike doze soje u tvojoj prehrani mogu uzrokovati brojne upalne procese u tijelu kao i utjecati na normalno funkcioniranje štitnjače. Ako soju konzumiraš isključivo kao zamjenu za meso, pokušaj razmisliti i o drugim alternativama u prehranu poput povrća bogatog bjelančevinama.

Riba iz uzgoja

Nema zdravije navike od čestog konzumiranja ribe i ako to radiš barem jednom tjedno, to je vrlo pohvalno i ohrabrujuće i za tvoje zdravlje i za tvoje prehrambene navike. Ipak, riba koju kupujemo u trgovinama nije najzdraviji odabir, kao niti ona koju uzimamo iz uzgoja. Takva vrsta ribe hrani s potpuno nezdravim sastojcima poput prehrane koja obiluje anitibioticima i poput obojene hrane. Uvijek se prije kupnje ribe raspitaj odakle je nabavljena i koliko je uistinu svježa.

Bijeli kruh

Bijeli kruh je vrlo ukusan i većina ljudi ga zaista voli konzumirati. Ipak, razmisli koliko ga puno možeš pojesti, a kao da ti ga nikada nije dosta. Razlog tome je što mu nedostaju osnovne zdrave nutritivne vrijednosti. Osim toga, bijelo brašno povećava razinu šećera u krvi i ima jako malo prisutnih vlakana što je loše jer nakon tridesete tijelo brže stari i potrebno ti je više vlakana kako bi tvoj probavni sustav i dalje dobro radio.

Umjesto klasičnog bijelog, isprobaj naše zdravije ideje
 
Komentari
+2
 
irija
  • 22.3.2019 17:00:42
  • Bodova: 51225
  • Prijavi
Da za soju se stalno priča da je zdrava,a riba pogotovo šta više jesti.
xerinija
  • 22.3.2019 15:29:06
  • Bodova: 72256
  • Prijavi
Ha ha... nekad se soja smatrala zdravom... kao i riba (iz bilo kojeg uzgoja)... za 5 godina će ispasti da je čokolada super zdrava namirnica i da je šećer zapravo zdrav općenito...