Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Dobro je znati: ove namirnice najbolji su saveznici u borbi protiv nadutosti!

Dobro je znati: ove namirnice najbolji su saveznici u borbi protiv nadutosti!© Depositphotos

Povremenu napuhnutost lako možete smanjiti pametnim izborom namirnica. Ovih 6 pomoći će riješiti problemih 6

Ovo je nešto što smo svi mi osjetili, prije ili kasnije u životu (neki češće od drugih) – osjećaj punine i otečenosti u području trbuha (i ne samo u vrijeme PMS-a). I to nije samo fizički neugodno, već može utjecati na naše raspoloženje i samopouzdanje. Pa, zašto se to dešava i što sve uopće možemo učiniti kako bismo spriječili ovu pojavu?

S vremena na vrijeme svi se mi osjećamo pomalo napuhnuto i otečeno. Uzrok tome najčešće su prirodni procesi tijekom probave -  nadutost se obično dešava radi nakupljanja tekućine ili proizvodnje plina u tijelu. Međutim, ona nije uvijek uzrokovana zbog nakupljanja previše plinova – važnije je kako tijelo obrađuje te plinove.

Dobra vijest je što tu povremenu napuhnutost lako možete smanjiti pametnim izborom namirnica i promjenama načina života. Ovih šest pomoći će vam da se riješite neugodnog osjećaja nadutosti i zadržite ravan trbuh.
 
Riža (u potpunosti probavljivi ugljikohidrati)


Neke namirnice, osobito pojedini ugljikohidrati, ili su neprobavljivi ili se mogu samo djelomično probaviti u crijevima. Upravo te namirnice mogu uzrokovati nakupljanje plinova, a time i nadutost. Prema Američkom koledžu za gastroenterologiju riža i rižino brašno dobar su nadomjestak za škrobne namirnice kao što su pšenica, zob, kukuruz i krumpir. Riža se u potpunosti probavlja u tankom crijevu, što znači da s njom imate najmanje šanse za stvaranje plinova u crijevima
1/6
 
Komentari
+2