Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Dobre i loše stvari koje će se dogoditi tvome tijelu kada prestaneš jesti kruh

Dobre i loše stvari koje će se dogoditi tvome tijelu kada prestaneš jesti kruh© Unsplash

Dobro razmisli prije nego odlučiš u potpunosti izbaciti ugljkohidrate iz svoje prehrane

U posljednje je vrijeme vrlo popularna prehrana bazirana na proteinima, s malim unosom ugljikohidrata. Dakle, kruh i tjestenina uglavnom su zabranjeni.
 
Iako postoje mnogi žestoki zagovornici takvog načina prehrane, nutricionisti kažu da smanjeni unos ugljikohidrata može negativno utjecati na ljudski organizam.
 
Ono što je najvažnije napomenuti je to da postoje dobri i loši ugljikohidrati. Oni loši nalaze se uglavnom u bijelom kruhu i ostalim procesuiranim namirnicama i trebali bismo ih se kloniti. No postoje i dobri ugljikohidrati koji se nalazi u žitaricama ili pak integralnom kruhu.
 
Bez obzira na to jesi li iz svoje prehrane izbacila žitarice, kruh ili pak ugljikohidrate općenito, učinci na tvoje tijelo mogu itekako varirati - od dobrih do loših.

Foto: Unsplash

Prvo ćeš izgubiti vodu iz organizma

Kada smanjiš unos ugljikohidrata u svoje tijelo, prva stvar koju ćeš primijetiti je gubitak kilograma. No nemoj da te to zavara jer uglavnom je riječ o gubitku vode koju organizam zadržava u tijelu, a ne o smanjenju masnoće. Naime, kako otkrivaju nutricionisti, ugljikohidrati su u našem tijelu pohranjeni u obliku glikogena, a svaki gram ugljikohidrata pohranjuje tri do četiri puta svoje težine u vodi.  Ako si prestala jesti ugljikohidrate, tvoje tijelo počinje trošiti te zalihe glikogena i to rezultira mršavljenjem.

 
 
1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
sneki2
  • 24.1.2020 8:06:23
  • Bodova: 60712
  • Prijavi
Od svega navedenog meni pažnju privuku grozomorno nalakirani nokti na trećoj stranici...