Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

8 razloga zašto trebaš započeti jutro s đumbirom

8 razloga zašto trebaš započeti jutro s đumbirom© Instagram

Iako je doručak najvažniji obrok u danu, ponekad može postati monoton i dosadan...Osim ako imaš đumbir.

Ova svestrana superhrana ima bezbroj zdravstvenih prednosti, od liječenja mučnine do smanjivanja boli u mišićima. No, zbog čega je đumbir zbilja tako super?

Bilo da želiš dodati spicy kick svom namazu ili začiniti kavu za vatreni početak dana - đumbir može pridonijeti nevjerojatnim i jedinstvenim okusima

Donosimo osam načina kako iskoristiti zdravstvene prednosti đumbira u svom doručku.

 
Začin za tvoju jutarnju kavu

Kava i đumbir stvaraju moćnu kombinaciju borbe protiv slobodnih radikala, posebno zato jer je kava jedan od najvećih izvora antioksidansa. 

Kako bi dobila svoju superdozu, jednostavno dodaj mljeveni đumbir u šalicu kave (jedna žličica po šalici) ili isprobaj jemenski napitak Qishr. Ova tradicionalna bliskoistočna kava ne samo da je ukusna već je i odlična za probavu

Kako napraviti Qishr?

Sastojci:
  • 1 šalica vode
  • 6 žličica kave
  • 2 žličice šećera
  • 1 1/2 žličica mljevenog đumbira
  • 1/2 žličice cimeta po želji (ako kava ima previše đumbira za tvoj ukus)

Priprema: 

1. U lončiću ili džezvici pomiješaj sve sastojke i pusti da zakipi.

2. Nakon što zakipi, makni džezvu s vatre, a nakon što kava prestane kipiti - vrati je na štednjak i pusti da zakipi još jednom. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena Moore (@helena.moore) on

1/8
 
Komentari
+2
 
oprezna
  • 13.4.2019 11:31:41
  • Bodova: 129885
  • Prijavi
Ne volim đumbir
tinalo
  • 12.4.2019 16:45:03
  • Bodova: 43433
  • Prijavi
obožavam đumbir, al ga nikad nisam termički obradila, mislim da gubi svojstva nakon kuhanja
akatal
  • 12.4.2019 14:13:58
  • Bodova: 11822
  • Prijavi
Jutarnji čaj sa đumbirom i zobna kaša - to su moj početak dana. Đumbir nasjeckam na sitno i prelijem vrelom vodom, te ostavim da se ohladi.